google-aktualizoval-podminky-pouzivani-sluzby-gmail-muze-proverovat-nase-e-maily
Novinka Google aktualizoval podmínky používání služby Gmail – může prověřovat naše e-maily

Google aktualizoval podmínky používání služby Gmail – může prověřovat naše e-maily

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 4. 2014 08:00 9

Společnost Google v pondělí pozměnila podmínky provozu služby Gmail. V podmínkách je také klauzule o tom, že naše e-maily budou moci být analyzovány.

Reklama

Google se ohání tím, že bude v našich e-mailech "šťourat", aby poskytl větší míru ochrany proti nevyžádané reklamě a malware a zároveň mohl získavat data užitečná k vytváření uživatelských profilů a podpoře celkové personifikace služeb, jako je vyhledávání atp. Google zavedení nových podmínek okomentoval takto:

"Our automated systems analyze your content (including emails) to provide you personally relevant product features, such as customized search results, tailored advertising, and spam and malware detection. This analysis occurs as the content is sent, received, and when it is stored."

Celá řada lidí se vůči tomuto rozhodnutí vzepřela a považuje toto automatické skenování e-mailu za nelegální odposlech elektronické komunikace, k níž nedala souhlas. Proti těmto obviněním se Google bránil a vyhrál minulý měsíc soudní spor, který se obvinění z odposlechu komunikace týkal.  

Google aktualizoval podmínky používání služby Gmail – může prověřovat naše e-maily
i Zdroj: PCTuning.cz

Přesto bylo poukázáno, že na problematiku skenování e-mailů musí Google upozornit v podmínkách používání služby. Na celý problém reagoval také Microsoft, který odstartoval kampaň nazvanou "Don't Get Scroogled by Gmail", která je v podstatě reklamou na konkurenční e-mailovou službu Outloook.com

A co vy? Věříte ještě Gmail, nebo se chystáte přejít na nějakou"neamerickou" poštovní službu?  

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama