intel-zahajil-prodej-procesoru-haswell-refresh
Novinka Intel zahájil prodej procesorů "Haswell Refresh"

Intel zahájil prodej procesorů "Haswell Refresh"

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 4. 2014 09:00 2

Bez zbytečných famfár a povyku odstartovala společnost Intel prodej a dodávky řady nových procesorů, označovaných jako "Haswell Refresh".

Reklama

Původně bylo oficiální vydání procesorů plánováno na příští měsíc společně s prvními základními deskami tzv. série 9, neboli základními deskami založenými na čipové sadě Intel Z97 Express. Jelikož dostali procesory zelenou v předstihu, mohli bychom se snad prvních základních desek s čipsetem Z97 Express a paticí LGA 1150 dočkat také dříve. Ale to odbočujeme.

Intel zahájil prodej procesorů "Haswell Refresh"
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Do nabídky Intelu bylo nyní zařazeno celkem 44 modelů procesorů, z nichž je 27 určeno do stolních počítačů, zatímco zbylých 17 si najde své uplatnění v mobilních zařízeních. V čem je nová řada ověnčená přízviskem "Refresh" vlastně nová? Procesory jsou založeny na architektuře Haswell, která měla svůj debut již minulý rok, mají ale o něco vyšší frekvence než modely, které mají nahradit (ve většině případu cca o 100 MHz). Současné procesory by měly být zlevněny a v jejich stávajících cenách by se měly usadit právě nové výkonnější procesory "Haswell Refresh".

Intel zahájil prodej procesorů "Haswell Refresh"
i Zdroj: PCTuning.cz

 

"Haswell Refresh" - desktopové procesory

Nejvýkonnějším novým modelem v nabídce je čtyřjádrový procesor Intel Core i7-4790 (bez přídomku K), který nabídne frekvenci 3,5 GHz. Stejnou číslovkou jsou označeny i další tři procesory, které mají ale nižší frekvenci a zároveň nižší spotřebu a provozní teploty (4790S - TDP 65W, 4790T – TDP 45W). Největší část desktopových procesorů pak tvoří procesory Intel Core i5, těch do nabídky přibylo celkem 10. Dočkáme se přirozeně také celkem široké škály low-end modelů Pentium a Celeron

Intel zahájil prodej procesorů "Haswell Refresh"
i Zdroj: PCTuning.cz

 

"Haswell Refresh" - mobilní proceosory

Do nabídky mobilních procesorů pak přibilo celkem pět quad-core procesorů Core i7 a celá řada dvoujádrových procesorů od Core i5, Celeron a Pentium. Ostatně celkový obrázek o nových modelech si udělejte ze dvou předešlých tabulek.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama