dubnovy-konec-windows-xp-v-cine-ne
Novinka Dubnový konec Windows XP? V Číně ne

Dubnový konec Windows XP? V Číně ne

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

4. 3. 2014 06:00 9

Microsoft se už pár let snaží dát svému nejúspěšnějšímu systému klid a pohřbít jej. Stále se mu to ale nedaří. Windows XP budou dále žít v Číně.

Reklama

8. dubna přestane Microsoft vydávat bezpečnostní záplaty systému Windows XP. Ale nebude to platit pro celý svět. Na čínské sociální síti Weibo totiž uvedl, že Čína bude mít výjimku. Windows XP používá v Číně stále celých 57 % uživatelů, což je oproti necelým 30 % v ostatních částech světa opravdu hodně.

Dubnový konec Windows XP? V Číně ne
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft se tak rozhodl, protože jej oslovilo několik čínských internetových firem. A právě těm by měl Microsoft dále nabízet bezpečnostní záplaty systému. Ostatním to může být jedno, protože většina (60 %) instalací je nelegálních a také proto, že údajně 70 % uživatelů Windows XP za celých 13 let nikdy neinstalovalo bezpečností aktualizace.

Zpráva je to přinejmenším zajímavá. Zatím není známo, jakým způsobem se budou aktualizace distribuovat, nicméně je zde možnost, že se následně objeví někde na internetu, čehož by využili i ostatní majitelé XP, kteří nehodlají měnit.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama