ring-ovladejte-svoje-okoli-za-pomoci-gest
Novinka "Ring" – ovládejte svoje okolí za pomoci gest

"Ring" – ovládejte svoje okolí za pomoci gest

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 3. 2014 15:00 6

Na webu Kickstarter, tedy platformě pro financování různorodých projektů, se nedávno objevil nový projekt, který byl jednoduše označen jako "Ring". 

Reklama

Jedná se o tzv. nositelné zařízení, které má, jak jste jistě už uhodli, formu prstenu. Firma stojící za vznikem tohoto "chytrého prstenu" je Logbar Inc. A co vlastně tento prsten umí? Měl by umět ovládat prakticky jakékoliv zařízení za pomoci gest. Měl by tedy sloužit k různým úkonům od pouštění televizoru, přes psaní SMS zpráv či e-mailů na chytrém telefonu, po tlumení světel ve vašem či placení v obchodě. 

"Ring" – ovládejte svoje okolí za pomoci gest
i Zdroj: PCTuning.cz

 

K ovládání jednotlivých zařízení bude samozřejmě zapotřebí i patřičná aplikace. Zjednodušeně bychom se třeba pro chytrý telefon, televizor či jiné zařízení mohli navolit gesto určitého tvaru, čímž by byla spuštěna patřičná aplikace nebo funkce. Psaní by potom mělo probíhat podobně. Ke snímání gest vyvinul výrobce vlastní technologii, která umožňuje rozpoznání nepatrných gest. Možné bude samozřejmě využít také sadu přednastavených gest, které umožňují spouštěn a ovládání základních aplikací a psaní. 

"Ring" – ovládejte svoje okolí za pomoci gest
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Prsten má samozřejmě ještě daleko k dokonalosti. Jeho hlavním negativem je pravděpodobně jeho velikost, která není nejmenší a Ring nelze považovat za zcela nenápadné zařízení. Tento nevšední projekt je stále ve fázi vývoje a není tedy zatím komerčně dostupný. V současné době si ho lze "předobjednat", resp. přispět na jeho vývoj prostřednictvím finanční kampaně na Kickstarter. Finanční příspěvek, který musíte zaplatit, abyste po dokončení vývoje dostali jeden kus tohoto zařízení, je 185 dolarů (3 770 Kč).

Na trh by se měl Ring dostat přibližně v červenci tohoto roku.

Zdroj: SlashGear

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama