2-generace-notebooku-chromebook-od-samsung-bude-vybavena-soc-exynos-5
Novinka 2. generace notebooků Chromebook od Samsung bude vybavena SoC Exynos 5

2. generace notebooků Chromebook od Samsung bude vybavena SoC Exynos 5

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 3. 2014 11:00 2

Nová série Chromebook od Samsung se blíží a nyní byly odhaleny první specifikace a obrázky dvou modelů, které budou součástí této série.

Reklama

Podle oficiálního prohlášení bychom se měli těšit na dva modely nových Chromebook 2 zařízení z dílny Samsung. K dostání bude verze s 11,6palcovým a 13,3palcovým displejem. Prakticky největším překvapením nové série je, že notebooky budou opatřeny povrchem podobným kůži na zadní straně displeje, podobně jako tomu je u phabletu Galaxy Note 3.

2. generace notebooků Chromebook od Samsung bude vybavena SoC Exynos 5
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve srovnání s předchozí generací notebooků s Chrome OS od Samsung bychom se měli dočkat vyššího výkonu a větší výdrže baterie. Nové Chromebooky budou zároveň lehčí a tenčí. Vlajkovou lodí nové série bude model se 13,3palcovým displejem s rozlišením Full HD (1920 × 1080 pixelů). 11,6palcová varianta by potom měla mít displej s rozlišením 1366 × 768 pixelů.

2. generace notebooků Chromebook od Samsung bude vybavena SoC Exynos 5
i Zdroj: PCTuning.cz

Aktivem nových Chromebook od Samsung by měl být také velice rychlý start, kdy by se mělo zařízení probudit z režimu spánku pouze za jednu sekundu a nabootovat přibližně za 10 vteřin. Oba modely budou nově vybaveny SoC Samsung Exynos 5 Octa. Nová série se pochlubí také solidní výdrží baterie, jejíž výdrž by se měla pohybovat kolem 8,5 hodin na jedno nabití.   

Oba nové modely by měly dorazit na trh již v dubnu. 11,6palcový model by měl být k dostání za cenu 319,99 dolarů (6 350 Kč), zatímco 13,3palcová varianta by se měla začít prodávat přibližně za 399 dolarů (necelých 8 000 Kč). 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama