google-mozna-pracuje-na-ebook-readeru-se-dvema-e-ink-displeji
Novinka Google možná pracuje na Ebook readeru se dvěma E-Ink displeji

Google možná pracuje na Ebook readeru se dvěma E-Ink displeji

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 2. 2014 08:00 3

Ihned poté, co Sony oznámilo, že už se nebude angažovat na americkém trhu s eReadery, podal Google žádost o zaznamenání patentu na netradiční čtečku elektronických knih u US Patent and Trademark Office.

Reklama

Podaný patent odhaluje, že chce Google lehce zabrousit na trh se čtečkami elektronických knih a to vydáním přístroje se dvěma E-Ink displeji a fotoaparátem. Nový přístroj by mohl zřejmě nabízet také lepší obnovovací frekvence a dokonce by měl uživatelům nabídnout možnost připojení periferií, jako je klávesnice či myš. Díky tomu by bylo eReader možné využívat i k chodu některých aplikací.  

Google možná pracuje na Ebook readeru se dvěma E-Ink displeji
i Zdroj: PCTuning.cz

 

 K čemu bude vlastně druhý displej čtečky použit, zatím není příliš jasné. Můžeme se dočkat možnosti čtení na obou stránkách, připomínající tradiční knihu. Druhý displej může samozřejmě sloužit i k jiným účelům a nemusí třeba vůbec využívat technologii elektronického inkoustu. Google by pro nové zařízení mohl využít například technologii elektronického papíru Gryicon, která je založena na použití polyetylenových kuliček. 

Google možná pracuje na Ebook readeru se dvěma E-Ink displeji
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jedná se zatím opravdu pouze o spekulace, ale už nyní je jisté, že by Google tímto zařízením mohl rozvířit stojaté vody trhu se čtečkami elektronických knih, na kterém se toho moc neděje. Současně by se mohl stát výrazným konkurentem pro současné stálice, jako jsou čtečky Amazon Kindle.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama