acer-aspire-r7-podivny-notebookovy-hybrid
Novinka Acer Aspire R7: Podivný notebookový hybrid

Acer Aspire R7: Podivný notebookový hybrid

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

4. 5. 2013 14:00 17

K notebookové klávesnici, která má prohozené místo s touchpadem, je přes dvoukloubový držák připevněn displej. Díky tomu jej lze otočit dozadu, nebo jen naklonit či překlopit.

Reklama

Na trhu máme tablet, hybridy, dotykové a nedotykové notebooky. Nový Acer R7 si tak nějak odnáší od každého něco a ve finále mu to celkem sluší. Základem celého hybridu je notebooková základna. Ovšem klávesnice s touchpadem je prohozena, klávesnice je tak vpředu, touchpad vzadu. Na této základně, je stejně jako u některých All-in-One počítačů, upevněn držák displeje. Ten je polohovatelný a ve spojení se dvěma klouby s ním jdou dělat zajímavé kousky. Displej má úhlopříčku 15,6 palce, rozlišení 1920 × 1080 pixelů a je dotykový.

Acer Aspire R7: Podivný notebookový hybrid
i Zdroj: PCTuning.cz
Acer Aspire R7: Podivný notebookový hybrid
i Zdroj: PCTuning.cz

Máme tedy základnu s podsvícenou klávesnicí, zahozený touchpad a velký dotykový displej. Největší kouzlo je schováno v držáku displeje. Ten má jeden kloub u základny, druhý v displeji. Displej tak lze otočit k člověku sedícímu před vámi, lze jej sklopit a používat jen klávesnici a dotykový displej, zvednout nebo zcela položit na klávesnici a používat jako tablet. Všechny různé kombinace lze shlédnout na ukázkovém videu.

Tělo notebooku je vyrobeno z kartáčovaného hliníku. Na levé straně najdeme dva porty USB 3.0, plnohodnotné HDMI, zvukový vstup/výstup a univerzální port z kterého lze pomocí redukce vyvést VGA, Ethernet nebo USB. Na pravé straně už je to jen jedno USB 2.0, čtečka SD karet, zdířka pro napájecí zdroj a ovládaní hlasitosti nebo uspání/probuzení. Vzadu už je jen výdech chlazení.

Uvnitř notebooku je procesor Intel Core i5, 6 GB operační paměti, 500GB pevný disk a 24GB SSD. Tato verze za v přepočtu 24 000 Kč by se ale u nás prodávat neměla. V České republice bude prý dostupná verze za 35 000 Kč, která obsahuje dvoujádrový procesor Intel Core i5-3337UB s frekvencí 1,8 GHz, 4 GB operační paměti, dedikovanou grafickou kartou nVidia GT 750M s 384 výpočetními jádry na frekvenci 967 MHz a 2GB videopamětí, a 256GB SSD. Acer Aspire R7 bude na trhu koncem května.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama