kim-dotcom-spustil-mega-a-zacal-ohromnou-rychlosti-nabirat-nove-uzivatele
Novinka Kim Dotcom spustil Mega a začal ohromnou rychlostí nabírat nové uživatele

Kim Dotcom spustil Mega a začal ohromnou rychlostí nabírat nové uživatele

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

22. 1. 2013 19:00 5

K příležitosti zahájení provozu uspořádal MEGA Keynote, na které předvedl svůj hudební um a zodpověděl řadu zvídavých otázek novinářů.

Reklama

Kim Schmitz, známnější pod svým pseudonymem Kim Dotcom, spustil v neděli novou službu běžící na adrese mega.co.nz. Během této doby se stránka stala prvním nejnavštěvovanějším webem co.nz na světě. Služba své potenciální uživatele láká jak limitem 50 GB pro data ve free verzi, tak i údajnou právní neprůstřelností.  

Podle Kima je právníky prozkoumán doslova každý pixel, aby nevznikl žádný problém a prý se nemusíme obávat toho, že by byla služba v dohledné době uzavřena. Ostatně, na celou MEGA Keynote rozdělenou do šesti částí se můžete podívat na serveru YouTube.

Ihned po spuštění služby Kim tweetoval, že se na Mega registruje tisíce uživatelů každou minutu. Během méně jak jedné hodiny pak mělo Mega 100 000 zaregistrovaných uživatelů. V průběhu počátečního náporu Kim na Twitteru uveřejnil screenshot z Megamovie. Jak a jestli tento projekt bude fungovat nevíme, ale popíchnutí filmového průmyslu to bylo pěkné. Dovedeme si představit, že se na kštici nejednoho filmového producenta objevil šedivý vlas.

Kim Dotcom spustil Mega a začal ohromnou rychlostí nabírat nové uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Den po spuštění se Kim odmlčel. Bylo to z důvodu oslav jeho 39. narozenin. Na rozdíl od svých 38. je nestrávil za katrem, což za pořádnou oslavu jistě stálo.

Zajímavým faktem je i to, že každou sekundu je dokončeno 60 nových uploadů, což za jedinou minutu dělá 3600 nově nahraných souborů. To má negativní dopad například na Dropbox, se kterým Mega Kim srovnává.

Kim Dotcom spustil Mega a začal ohromnou rychlostí nabírat nové uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Přejme Kimovi štěstí, zdravé cévy a neutuchající snahu změnit politiku velkých společností filmového i hudebního průmyslu.

Zdroj: twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama