asus-zacal-prodavat-v-cesku-druhou-generaci-mobilu-s-tabletem-padfone
Novinka Asus začal prodávat v Česku druhou generaci mobilu s tabletem PadFone

Asus začal prodávat v Česku druhou generaci mobilu s tabletem PadFone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 1. 2013 06:30 5

Společnost ASUS uvedla na český trh zařízení PadFone 2, nástupce úspěšné první generace, která přinesla zákazníkům vůbec poprvé spojení chytrého telefonu s Androidem a tabletu. Nový model je oproti svému předchůdci výrazně výkonnější a přináší také dokovací stanici ve zcela novém designu.

Reklama

PadFone 2 tvoří chytrý telefon vybavený displejem o úhlopříčce 4,7“ a operačním systémem Android, který se v případě potřeby vkládá do dokovací stanice, čímž se promění na plně funkční tablet s displejem o velikosti 10,1“. Aplikace jsou údajně optimalizovány tak, aby je bylo možno zobrazovat v režimu telefonu i tabletu a přechod z jednoho režimu do druhého byl zároveň zcela plynulý. Doporučená cena 32GB verze je 19 990 Kč včetně DPH, cena 64GB verze činí 22 490 Kč s DPH.

ASUS významně snížil tloušťku a hmotnost PadFone Station. Nyní váží i s vloženým smartphonem pouze 649 gramů. Dokovací mechanismus také prodělal změnu, a nyní telefon stačí prostě vložit do tabletu. Telefon má oproti svému předchůdci i o něco větší displej (4,7“), zároveň však v nejširším místě zeštíhlel na 9 mm a váží 135 gramů.

Nezaostává ani výdrž baterie – její vyšší kapacita 2140 mAh umožňuje až 16 hodin hovoru v 3G síti a až 13 hodin brouzdání po internetu prostřednictvím Wi-Fi. S dokovací stanicí o kapacitě baterie 5000 mAh pak můžete telefonovat až 36 hodin v 3G sítích.

Čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 s taktem 1,5 GHz a 2 GB paměti RAM by měl zajistit dostatečný výkon. Super IPS+ displej je proti poškrábání chráněn sklíčkem Corning Fit Glass. Jasný displej je podle výrobce dobře viditelný i na přímém slunečním světle.

Nový třináctimegapixelový fotoaparát, který najdete na zadní straně, dokáže pořizovat slušné fotografie. PadFone 2 se prodává ve dvou variantách s úložnou kapacitou 32 GB a 64 GB. Uživatelé dostanou k dispozici na dva roky zdarma také 50GB online úložiště ASUS WebStorage.

Asus začal prodávat v Česku druhou generaci mobilu s tabletem PadFone
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama