samsung-vyviji-osmijadrovy-procesor-arm-kombinujici-dve-architektury
Novinka Samsung vyvíjí osmijádrový procesor ARM kombinující dvě architektury

Samsung vyvíjí osmijádrový procesor ARM kombinující dvě architektury

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

21. 11. 2012 10:00 7

Novinka kombinuje jádra s architekturou A7 a A15, kterých je zde celkem 8. Některá jsou určena pro nízkou spotřebu, jiná pro nekompromisní výkon.

Reklama

V současnosti asi největší část trhu zabírají telefony s dvoujádrovými procesory. Nejnovějšími a současně nejvýkonnějšími jsou ale čtyřjádrové procesory v těch nejvyšších řadách chytrých telefonů. Příští rok se posuneme o krok dále a budeme zde mít 8jádrové procesory. Jedním z nich bude i nový Exynos od Samsungu, o kterém se nyní dostaly ven nějaké informace.

Samsung vyvíjí osmijádrový procesor ARM kombinující dvě architektury
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová SoC jednotka bude mít tedy 8 jader ARM architektury, avšak ne zcela stejných. Celý procesor se totiž skládá ze dvou čtyřjádrových. Jeden je založena na čtyřech jádrech rodiny A7 s frekvencí do 1,2 GHz, druhý část z procesorů A15 má maximální frekvenci 1,8 GHz. Dále je zde ještě 2MB cache paměť druhé úrovně. Jedna část je úspornější, druhá pak o mnoho výkonnější. Jak by ale vše fungovalo v praxi, se zatím nedozvíme. Na stejném principu prý bude i čtyřjádrový čip, tedy se dvěma jádry A7 a dvěma A15.

Zdroj: EE Times

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama