nexcrea-nexphone-zajimavy-koncept-mobilniho-telefonu-tabletu-notebooku-a-pocitace-v-jednom
Novinka NexCrea NexPhone: zajímavý koncept mobilního telefonu, tabletu, notebooku a počítače v jednom

NexCrea NexPhone: zajímavý koncept mobilního telefonu, tabletu, notebooku a počítače v jednom

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

16. 9. 2012 12:00 10

S tím, jak jsou chytré mobilní telefony stále výkonnější, vyvstává otázka jejich využitelnosti jako defaultního zařízení. A právě takový koncept navrhli lidé z firmy Nexcrea.

Reklama

Existuje nemalá řádka lidí, kteří nepotřebují ty nejvýkonnější procesory, grafické karty a zdroje s výkonem půl kilowattu. Ke štěstí jim stačí prohlížet internet, číst si elektronickou poštu, přehrávat videa nebo napsat a vytisknout nějaký dokument. K tomu s přehledem stačí výkon dnešních mobilních telefonů.

Protože připojit telefon k monitoru a klávesnici není dostatečně cool, koncept NexPhone má možnost ovládnout i tablet nebo notebook. Jedno srdce (NexPhone), které vládne všem zařízením. Odpadá tak nutnost synchronizace obsahu do jednotlivých zařízení, případně i nějaké ty pořizovací náklady a náklady za provoz.

Podobný koncept využívá Asus Padfone, nicméně není tak komplexní. Možnosti NexPhone shrnuje následující video:

Jasně, působí to komicky. Vezmete telefon a prostě ho přilepíte k počítači / tabletu / notebooku, ale idea je to stále zajímavá. Emre Kosmaz v tuto chvíli shání peníze, aby mohl svůj projekt realizovat. Nezbývá nic, než mu popřát mnoho úspěchů.

Zdroj: tomshardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama