nokia-byla-usvedcena-z-podvodu-reklamu-na-lumii-920-tocil-filmovy-stab
Novinka Nokia byla usvědčená z podvodu, reklamu na Lumii 920 točil filmový štáb

Nokia byla usvědčená z podvodu, reklamu na Lumii 920 točil filmový štáb

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 9. 2012 15:00 34

Zhruba týden před včerejší konferencí v New Yorku se na profilu Nokie na YouTube objevilo video, které s předstihem ukazovalo přednosti nového fotoaparátu a technologie PureView – konkrétně optickou stabilizaci obrazu při natáčení videa.

Reklama

Záznam vypadal skvěle. Finský výrobce si okamžitě vysloužil pochvalu nejen od běžných uživatelů, ale i zkušených recenzentů. Server The Verge si ale po několika dnech všiml toho, že ne vše je úplně v pořádku.

V čase 0:27 se totiž v odlesku okna odstaveného karavanu na zlomek sekundy mihne filmařský tým s velkou kamerou v jedoucím automobilu. Redaktoři zahraničního serveru okamžitě požádali zastoupení Nokie o vysvětlení. Ta nezapírala, z tohoto faux pas ostatně bylo velmi složité vybruslit, a omluvila se. Na firemním blogu také za několik desítek minut vystavila nové video, kde srovnává kvalitu pořízeného videa Lumie 920 s nejmenovaným konkurenčním telefonem – na 99 procent se Samsungem Galaxy S III.

„Ve snaze demonstrovat výhody optické stabilizace obrazu (OIS) jsme vyrobili video, které simuluje to, co tato funkce v praxi umožňuje. Omlouváme se za zmatení, které jsme mohli zákazníkům způsobit“.

V souvislosti s podvody Nokie se také hovoří o fotografiích, které včera oblétly svět. Youssef Sarhan, blogger z Helsinek, si nebere žádné servítky, obviňuje Nokii nejen z toho, že na web vyvěsila matoucí video, ale také ze zfalšovaných snímků.

Co si o tom všem myslíte vy? Je v pořádku, že výrobci nezřídka kdy používají tyto a podobné praktiky, aby oslovily potenciální zákazníky?

Nokia byla usvědčená z podvodu, reklamu na Lumii 920 točil filmový štáb
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama