nokia-lumia-920-se-bude-nabijet-bezdratove-bude-mit-32-gb-pameti-a-8-megapixelovy-fotoaparat
Novinka Nokia Lumia 920 se bude nabíjet bezdrátově, bude mít 32 GB paměti a 8 Megapixelový fotoaparát

Nokia Lumia 920 se bude nabíjet bezdrátově, bude mít 32 GB paměti a 8 Megapixelový fotoaparát

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

4. 9. 2012 10:45 13

K oficiálnímu odhalení ze strany firem Nokia a Microsoft dojde sice až zítra, na zahraničním serveru theverge se ale dušují, že již znají bližší parametry. Mají pravdu?

Reklama

Nová vlajková loď společnosti Nokia, smartphone Lumia 920, se bude údajně nabíjet bezdrátově. Rozhodně si pod tím nepředstavujte nějaký futuristický vynález, který by přenášel libovolné množství energie na libovolnou vzdálenost. Lumia 920 (a prý i Lumia 820) se bude nabíjet pomocí magnetické indukce položením telefonu na podložku. Podložku, ke které vede kabel... Dobrá zpráva je, že Nokia by měla používat bezdrátový standard Qi, který je vlastní řadě jiných firem a tím pádem by jedna podložka mohla nabíjet celou řadu jiných zařízení.

Nokia Lumia 920 se bude nabíjet bezdrátově, bude mít 32 GB paměti a 8 Megapixelový fotoaparát
i Zdroj: PCTuning.cz

4,5" smartphone Lumia 920 s HD displejem by měl pohánět 1,5 GHz dvoujádrový procesor, který by se měl spoléhat na podporu 1 GB RAM. Pro programy, fotky, videa a další soubory by mělo být vyhrazeno 32 GB vnitřní integrované paměti.

Pohádka končí u tzv. PureView fotoaparátu. Víme, že Nokia 808 PureView měla rozlišení senzoru 41 Megapixelů, což byl pořádný overkill pro CCD čip v telefonu. Nokia Lumia 920 bude mít také PureView fotoaparát. Ten by ale měl mít rozlišení jen 8 Megapixelů. Důvodem, proč se Nokia rozhodla tento fotoaparát propagovat jako PureView je zlepšení stabilizace obrazu a software pro fotoaparát, se kterým se bude Lumia 920 dodávat.

Nepřehlédněte: City Lens: Rozšířená realita na smartphonech Nokia Lumia již oficiálně!

Nokia Lumia by se měla začít prodávat na přelomu října a listopadu. Na potvrzení specifikací a odpověď, zda jsou tyto informace pravdivé, si počkáme jen do zítřka. Tak zůstaňte naladěni.

Zdroj: theverge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama