netradicni-test-za-jak-dlouho-se-roztece-maslo-nad-chytrym-telefonem
Novinka Netradiční test: Za jak dlouho se rozteče máslo nad chytrým telefonem?

Netradiční test: Za jak dlouho se rozteče máslo nad chytrým telefonem?

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 6. 2012 09:00 6

Ano, máslo. Není to žádný vtip. Qualcomm natočil test, při kterém testoval výhřevnost telefonů s různými procesory. K tomu použil právě benchmark procesoru a máslo.

Reklama

Máme tu krásný nedělní den a ten si dnes odlehčíme jedním netradičním testem, který provedla společnost Qualcomm. Ta proti sobě postavila tři chytré telefony se třemi mobilními procesory. Na nich 20 minut běžel Dhrystone CPU-centric test. Výsledek testu tohoto benchmarku nás ale vůbec nezajímá.

Netradiční test: Za jak dlouho se rozteče máslo nad chytrým telefonem?
i Zdroj: PCTuning.cz

Qualcomm zde měřil výhřevnost procesorů, k čemuž posloužilo běžné máslo. Procesorem od Qualcoom byla dvoujádrová verze procesoru Snapdragon S4. Ten je vyráběný 28nm procesem, už to ho předurčuje k tomu, že jeho zahřívání bude nejnižší. Dalšími soupeři byl Samsung Galaxy SII s procesorem Exynos 4210. Ten je taktéž dvoujádrový, ale vyráběný starším 45nm výrobním procesem. Frekvence čipu je 1,2 GHz. Tento telefon najdeme pod označením Competitor B.

Competitor A je pak Morola Razr s dvoujádrovým čipem TI OMAP 4430 s frekvencí 1,2 GHz a taktéž 45nm výrobním procesem. jak celý test vypadal a jaké jsou výsledky? To zjistíte na videu níže.

Více ze světa chytrých telefonů a tabletů najdete na našem sesterském webu Svět aplikací.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama