tapety-blokujici-wi-fi-signal
Novinka Tapety blokující Wi-Fi signál

Tapety blokující Wi-Fi signál

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

12. 5. 2012 12:00 22

Wi-Fi signál se dá při troše šikovnosti ukradnout a zneužít pro soukromé účely anebo ho použít pro získání citlivých osobních / firemních údajů. 

Reklama

Někteří z vás mi možná potvrdí, že kupovat si internetové připojení ve větších městech je v podstatě úplně zbytečné. Stačí se podívat na nabídku bezdrátových připojení, které máte u svého počítače k dispozici a vybrat si to s největším signálem. Zabezpečení je buďto žádné anebo nedostatečné (pro 95% případů soukromých Wi-Fi).

Tapety blokující Wi-Fi signál
i Zdroj: PCTuning.cz

Profíci samozřejmě vědí, že Wi-Fi signál lze lehko odposlouchávat a raději tahají klasické metalické sítě. Pro ty, které sice pálí problém volného šíření Wi-Fi signálu, ale z nějakého důvodu nemohou mít v budově natažené kabely, je tu jednoduché řešení: vědci z Grenoble Institute of Technology vynalezli prototyp tapety, která používá vrstvu vodivé barvy s obsahem stříbrných krystalků pro odstínění W-Fi signálu. Telefonní a radiové frekvence zůstávají průchozí.

První tapeta určená pro stínění Wi-Fi signálu byla vynalezená už v roce 2004 britským BAE Systems. Jejich řešení ovšem bylo velmi drahé a jeden čtvereční metr vyšel na £500. Dále je nutné si uvědomit, že ke stínění zdaleka nestačí pouze zdi. Nějaká ochranná vrstva by měla být i na podlaze, stropu a samozřejmě na oknech a dveřích.

Výzkumníci z GIoT doufají, že jejich antiWi-Fi tapeta by se mohla začít prodávat už na začátku příštího roku. Cena není pevně stanovena, ale rozhodně by neměla dosahovat takových výšin jako ta od BAE.

Zdroj: verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama