nofan-cr-95c-pasivni-chladic-s-miniaturnimi-heat-pipes
Novinka Nofan CR-95C: pasivní chladič s miniaturními heat-pipes

Nofan CR-95C: pasivní chladič s miniaturními heat-pipes

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 4. 2012 09:00 20

Nový chladič nevyužívá běžných hliníkových žeber, ale nové malé heat-pipes. Chladič je celoměděný a spoléhá na čistě pasivní režim.

Reklama

Společnost Nofan si navrhla nový typ heat-pipes, které označuje jako další generaci. Nové heat-pipes jsou menší, lehčí a poskytují vyšší účinnost. Výrobce Nofan má tuto technologii patentovanou a jmenuje se IcePipe. Nyní stejnojmenný výrobce uvedl nový pasivní chladič, který používá nový typ heat-pipes.

Nofan CR-95C: pasivní chladič s miniaturními heat-pipes
i Zdroj: PCTuning.cz

Vytvořit kvalitní pasivní chladič je poměrně obtížné. CR-95C je kruhový chladič, který má po obvodu právě nové IcePipes. Ty vycházejí z klasických velkých heat-pipes a přenášejí teplo po celém chladiči. Celý chladič je vyrobený z mědi a váží 1020 gramů. Chladič má průměr 180 mm a je vysoký 148 mm. Tato konstrukce může odvést až 100 W přebytkového tepla. CR-95C má univerzální použití a díky upínacímu systému jej lze použití nejen na všech paticích procesorů AMD a Intel. Na rozdíl od jiných chladičů na tento nelze připevnit žádný ventilátor. Musíte se tedy spolehnout na dobrou tepelnou voditost a průtok vzduchu ve vaší skříni. Cena tohoto řešení je poměrně vysoká. Nofan CR-95C bude stát 100 liber, tedy 3 000 Kč. Cenu lze odůvodnit jen novou technologií a celoměděným provedením.

Zdroj: FanlessTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama