project-glass-bryle-s-rozsirenou-realitou-byly-spatreny-na-verejnosti
Novinka Project Glass, brýle s rozšířenou realitou byly spatřeny na veřejnosti

Project Glass, brýle s rozšířenou realitou byly spatřeny na veřejnosti

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

7. 4. 2012 10:00 14

Project Glass je zaměřený na vytvoření použitelné technologie HUD (heads-up display), která by byla schopna celodenního použití. Prototyp který jsme si ukázali předevčírem byl spatřen na veřejnosti.

Reklama

Stalo se tak na charitativním večírku, který má za cíl vybrat prostředky na vývin léků proti slepotě a neměl je na sobě nikdo jiný než Sergey Brin, spoluzakladatel Googlu. Toho zahlédl jeden americký blogger, který se o svůj zážitek a fotku s jedním z nejslavnějších lidí pro IT fanoušky podělil na internetu.

Napsal, že mu sice Brin nedovolil vyzkoušet si Google brýle, ale vypadaly velmi lehce a hlavně, že pravděpodobně nebyly k ničemu jinému připojené. Brin mu také řekl, že je to sice prototyp, ale je dostatečně provozuschopný. Blogger Scoble k tomu dodal, že viděl na pravém oku Brina krátký modrý odlesk.

Project Glass, brýle s rozšířenou realitou byly spatřeny na veřejnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Brina se podařilo vyzpovídat i novinářům. Těm opět řekl, že je to teprve raný prototyp. Google nemá ve zvyku dělit se s veřejností o detaily ještě nevydaných technologií, ale tentokrát to udělal, aby mohl nasbírat feedback od lidí, jak by HUD skutečně chtěli používat. Brin přímo řekl, že právě probíhá reboot, nové nápady a připomínky jsou tedy vítány.

Na palčivou otázku napájení nedal jasnou odpověď, zato prohlásil, že chce aby se brýle byly schopné připojit k jakémukoliv zařízení. V tom případě však bude muset dojít k nezbytným testům, zda takové brýle budou pro člověka zdravé kvůli vysílaným frekvencím.

Nepřehlédněte:
Google pracuje na brýlích s rozšířenou realitou

Už dříve se psalo, že brýle s HUD by měly být na trhu koncem letošního roku za cenu v rozmezí od $250 do $600. Na otázku uvedení Brin na charitativní akci odpověděl jednoduše: dejte nám čas.

Project Glass, brýle s rozšířenou realitou byly spatřeny na veřejnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama