nvidia-pozaduje-po-applu-dukaz-ze-je-novy-ipad-opravdu-4krat-vykonnejsi-nez-android-tablety-s-tegrou-3
Apple Novinka nVidia požaduje po Applu důkaz, že je nový iPad opravdu 4krát výkonnější, než Android tablety s Tegrou 3

nVidia požaduje po Applu důkaz, že je nový iPad opravdu 4krát výkonnější, než Android tablety s Tegrou 3

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 3. 2012 12:40 42

„iPad 3 je čtyřikrát výkonnější než předchozí generace i než konkurenční tablety,“ uvedl na akci Applu Schiller. nVidia si to nemyslí a chce důkaz.

Reklama

Na středeční keynote Applu, kde byla představena nová generace tabletu iPad, padlo, že čtyřjádrová grafika PowerVR SGX543MP4 (je součástí i kapesní konzole PS Vita) obsažená v SoC A5X, je až třikrát výkonnější než ta, která je součástí Tegry 3 od nVidie.

Prezentaci Applu sledoval pozorně celý svět a tedy zástupci tohoto kalifornského výrobce. Jeho tiskový mluvčí Ken Brown proto jen několik okamžiků poté, co se za Philem Schillerem objevilo srovnání, které pro dvorního výrobce SoC pro zařízení s Androidem nedopadlo dobře, reagoval: „Vychází Apple z měření v jedné nebo ve více aplikacích? Jaké použil ovladače? Je pro jás každopádně lichotivé, že se naše firma objevila na tiskové konferenci Applu, byť tentokrát v roli poraženého“.

A dále napsal, že jakmile to jen bude možné, pořídí si nVidia několik iPadů a provede s nimi sérii testů, aby v tom měla jasno a ostatně my také.

Na druhou stranu, Apple nikdy příliš neriskuje a je si svými siláckými prohlášeními jistý v kramflecích. Proto se dá očekávat, že Tegra 3 bude po výkonnostní stránce pokořena. Ostatně více grafického výkonu nabízel už iPad 2, resp. jeho GPU jednotka PowerVR SGX 543MP2, alespoň podle testu na renomovaném serveru Anandtech.

nVidia požaduje po Applu důkaz, že je nový iPad opravdu 4krát výkonnější, než Android tablety s Tegrou 3
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama