circuitlab-vam-pomuze-vystudovat
Novinka CircuitLab vám pomůže vystudovat

CircuitLab vám pomůže vystudovat

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

5. 3. 2012 09:00 13

Tedy pokud se teprve chystáte nebo už studujete na elektrotechnické průmyslové škole. Tahle firma totiž vydala jednoduchý nástroj pro tvorbu, ověření a hlavně sdílení schémat elektrických obvodů.

Reklama

CircuitLab je sympatická firmička tvořená dvěma absolventy MIT. Té MIT, kterou vystudoval Howard Wolowitz z populárního geekovského seriálu The Big Bang Theory a je vlastně neprestižnější technickou univerzitou v USA. Ti dva se rozhodli vydat webovou aplikaci pro snadné vytváření, ověření a sdílení elektrotechnických schémat.

CircuitLab vám pomůže vystudovat
i Zdroj: PCTuning.cz

CircuitLab oficiálně podporuje prohlížeče Google Chrome a Mozilla Firefox. Smůlu tedy mají uživatelé Opery, ale i Internet Exploreru nebo Safari, stejně tak lidé používající prohlížeče založené na dotykovém ovládání (typicky iPhone, iPad nebo platforma Android).

CircuitLab vám pomůže vystudovat
i Zdroj: PCTuning.cz


 

V jednoduchosti je síla. CircuitLab nepotřebuje žádnou instalaci. Na jejich stránce stačí kliknout na zelené tlačítko Launch CircuitLab Editor a můžete se okamžitě pustit do vytváření svých pokusných obvodů nebo domácích úkolů. Editor obsahuje snad všechny součástky, které potřebujete. Základní diody, napěťové zdroje, tranzistory či logické členy. Pro začátečníky je na jejich stránkách několik schémat, které si můžete otevřít v editoru a začít je hned testovat. Jejich nástroj totiž podporuje simulaci zapojeného okruhu. Co chtít víc?

Abych tento nástroj měl po ruce v době, kdy jsem chodil na průmyslovku já. Když si představím, kolik práce bych měl ušetřené třeba právě při sestavování logických obvodů a jejich testování, tak musím zamáčknout nostalgickou slzu. Pro nynější školáky a tedy budoucnost národa je to ale skvělý nástroj, který se bude časem určitě dál vyvíjet a nabídne komplexnější zážitek při hraní si s virtuálními obvody.

Zdroj: 1, 2
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama