blizzard-zaluje-valve-kvuli-znamce-dota
Novinka Blizzard žaluje Valve, kvůli známce DOTA

Blizzard žaluje Valve, kvůli známce DOTA

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 2. 2012 15:00 24

Podle Blizzardu nemá Valve žádné právo na to, aby mohlo populární značku používat. Soud ale může být nakonec jiného názoru.

Reklama

Zdá se, že se již na plno rozhořel spor mezi dvě velkými herními společnostmi. Blizzard podal totiž v minulých dnech u amerického úřadu pro patenty a ochranné známky žalobu proti Valve. Důvodem jsou spory kvůli známce DOTA, informuje o tom server Joystiq.

Žalující strana - Blizzard - u soudu argumentuje tím, že značka DOTA (zkratka od Defense of the Ancients), původně mod ke hře Warcraft, je už sedm let spjata výhradně s jejich společností.

„To, že se Valve pokouší zaregistrovat známku DOTA, nám nepřijde zrovna správné. Vše, na čem jsme po dobu sedmi let pracovali a do čeho jsme vkládali s našimi fanoušky spoustu energie, by vzalo za své,“ tvrdí zástupce Blizzardu.

Valve momentálně připravuje DOTU 2 pod svoji hlavičkou, s čímž Blizzard samozřejmě nesouhlasí. Na druhou stranu si za to všechno může tak trochu sám, protože si značku neregistroval.

Ano, argumentoval sice jakýmsi morálním důvodem, když tvrdil, že by nebylo správné, aby mu známka DOTA patřila, protože za obsahem stojí více autorů, ale jak se ukazuje, předešel by tím celé řadě zbytečných soudních sporů.

Blizzard žaluje Valve, kvůli známce DOTA
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama