samsung-predstavil-sedmipalcovy-tablet-galaxy-tab-2
Novinka Samsung představil sedmipalcový tablet Galaxy Tab 2

Samsung představil sedmipalcový tablet Galaxy Tab 2

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 2. 2012 12:30 9

Z hlediska hardwarových specifikací nečekejte nic převratného. Jeho největší předností je použití nejnovější verze operačního systému Android s grafickou nadstavbou TouchWiz.

Reklama

V pondělí se uskutečnila akce s názvem Samsung European Forum 2012, na které jeden z předních světových výrobců představil některé své novinky. Sešlo se zde okolo 150 lidí z řad odborné veřejnosti a novinářů z celého světa.

Mimo ultrabooku N9, který by měl nabídnout výdrž až deset hodin stejně jako výkonné komponenty a přijatelnou cenu, OLED televize s fantastickými barvami a tloušťkou jen pár centimetrů, si zde svou premiéru odbyl i Galaxy Tab 2.0.

Nástupce populárního tabletu bude oficiálně uveden v březnu. Nejprve bude dostupný ve Velké Británii, do dalších částí světa zavítá později.

Jeho hnacím motorem je dvoujádrový procesor Exynos 4210 s frekvencí 1,0 GHz, který doplňuje 1 GB operační paměti a operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich s grafickou nadstavbou TouchWiz.

K dispozici budou verze s 8 GB, 16 GB a 32 GB vnitřní paměti. Tu lze v případě potřeby rozšířit o dalších 32 GB prostřednictvím karet standardu microSD.

Zadní fotoaparát má rozlišení 3 Mpx, přední zvládne videohovory pouze ve VGA rozlišení. Celkové vnější rozměry tabletu jsou 193,7 × 122,4 × 10,5 mm, hmotnost 344 gramů. Jedná se tedy o relativně malé zařízení, o kterém v tašce přes rameno ani nebudete vědět.

Maloobchodní cena (pravděpodobně 16GB) verze s 3G modulem je stanovena na 429 euro. V případě, že se bez něj obejdete, si budete moct zakoupit za 349 euro WiFi verzi.

Samsung představil sedmipalcový tablet Galaxy Tab 2
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: KYM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama