eric-demers-opousti-amd
Novinka Eric Demers opouští AMD

Eric Demers opouští AMD

Z. Obermaier

Z. Obermaier

14. 2. 2012 21:41 9

Ano, další legenda AMD/ATI opouští AMD, šef divize grafických karet, jeden z nejschopnějších ..

Reklama
Eric Demers opouští AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud sledujete vše, co se kolem hardware šustne na webu, nebude pro vás tato zpráva novinkou. Už před časem totiž proběhla webem zprávička z Twitteru Erica Demerse, že mu v AMD zbývá už jen pár týdnů. Ten čas se právě naplnil a na konci tohoto týdne Eric Demers opouští AMD. Řekněme si, koho vlastně AMD ztrácí:

Jde o vysoce vzdělaného inženýra, jež prošel grafickými divizemi SGI, Matrox až do ATI. Tam nastoupil v roce 2000 a podílel se velkým podílem na úspěchu architektury a čipu R300 a jeho pokračovatelů. Po akvizici ATI pak přešel do AMD a by dlouhá léta zodpovědný za vývoj všech grafických karet/čipů jež AMD produkuje. Jeho poslední titul byl CTO pro Graphics Bussines Unit. Měl zkrátka na starosti vývoj grafik jako nejvyšší ředitel. Jeho největší přínos (veřejnosti) byl ale v jeho vzdělání, on totiž grafickým jádrům skutečně rozumněl a nebránil se ani rozhovorům se zvídavými médii. Nešlo v žádném případě o PR/marketing osobu vypouštějící na veřejnost klasické PR moudra, ale o člověka spíše v pozadí, jež v mnoha rozhovorech dokázal, že se svými znalostmi muž na správném místě - ceněný odborník.

V oficiálním prohlášení AMD je napsáno, že se Eric rozhodl odejít z vlastní vůle a vedení AMD mu přeje mnoho úspěchů v dalších etapách jeho života. Prý nedošlo k žádným neshodám s novým vedením. Upřímně, po dvanácti letech práce na grafických jádrech, práce jež měl očividně hodně rád, se neopouští jen tak. Eric totiž potvrdil, že nejde do Intelu ani Nvidie (tak proč by odcházel z AMD). Za jeho odchodem bude zřejmě změna strategie firmy, kdy nejvýkonnější grafická jádra už nejsou a nebudou prioritou. Což potvdril nedávný AMD Analyst Day. Další možností může být odchod za "svými" bývalými kolegy jež byli propuštěni před časem. Myslím, že se brzy dozvíme kam Eric Demers zamířil. Pro AMD jde ale o jeden z největších mozků jež ztrácí ...

Zdroj: Anandtech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama