nadsenci-portuji-android-4-0-na-nokii-n9
Novinka Nadšenci portují Android 4.0 na Nokii N9

Nadšenci portují Android 4.0 na Nokii N9

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 2. 2012 16:15 17

Pravděpodobně nejsme jediní, komu by se líbil nejnovější Android na telefonu bez kláves a s hladkým tělem z jediného kusu.

Reklama

Jestli si myslíte, že vás šálí zrak, tak věřte, že nikoliv. Na obrázku níže můžete vidět Nokii N9, na které je právě spuštěný mobilní operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Jeden z nejhezčích smartphonů současnosti (ano, je to subjektivní, ale nám to tak přijde) reprezentuje oficiálně platformu MeeGo. Jenže jak všichni dobře víme, od té dal finský výrobce definitivně ruce pryč.

Nadšenci proto hledají různé cestičky, jak na tohle ikonické zařízení, které je takovou nešťastnou pohádkovou bytostí, která mohla vysvobodit finského výrobce ze zakletí, naportovat jiný operační systém.

Asi nejdále je zatím skupina nadšenců, která se utvořila kolem Alexeje Rosljakova, ve virtuálních kuloárech známá jako NITDroid.

Celý projekt je však prozatím ještě v počátcích. Nadšenci dle svých slov nyní usilovně pracují na dual-boot řešení, které umožní koexistenci obou mobilních platforem, tedy Androidu a MeeGo, na jednom zařízení. Držíme jim palce :-)

Nadšenci portují Android 4.0 na Nokii N9
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama