sefovi-megaupload-com-zabavili-dalsi-dum
Novinka Šéfovi Megaupload.com zabavili další dům

Šéfovi Megaupload.com zabavili další dům

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 2. 2012 13:00 18

Rodinný dům, v němž žije Kimova těhotná manželka společně s jejich třemi dětmi, byl zabaven policií v dnešních ranních hodinách.

Reklama

Orgány činné v trestním řízení dnes zabavily na základě doplněného předběžného opatření zakladateli služby Megaupload, Kimu Dotcomovi, i jeho novozélandské sídlo, vyplývá to ze zprávy serveru Stuff.

Nepřehlédněte:

Data na serverech Megauploadu jsou v bezpečí. Alespoň prozatím

Zabaven byl dům v hodnotě 4,3 milionu dolarů, kde od 19. ledna, kdy se uskutečnil zátah proti Megauploadu, žije Kimova těhotná manželka společně s dětmi. Nemovistost není možné prodat, rodina v ní ale může zůstat až konečného rozhodnutí soudů.

Příslušné americké a novozélandské orgány zatkli Kima Dotcoma v průběhu akce, na kterou se společně připravovali zhruba rok. Ve stejný den byl uzavřen i jeho server v tažení proti počítačovému pirátství.

„Kyberpadouch“ zůstane ve vazbě až do 22. února, kdy začne jednání o jeho vydání do Spojených států amerických. Spolu s ním čelí obvinění z porušování zákonů o ochraně duševního vlastnictví a praní špinavých peněz dalších pět obžalovaných. Jediným, kdo uniká stále spravedlnosti, je Slovák Július Benčko.

Šéfovi Megaupload.com zabavili další dům
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Stuff

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama