z-operacniho-systemu-windows-8-se-ztratilo-tlacitko-start
Novinka Z operačního systému Windows 8 se ztratilo tlačítko Start

Z operačního systému Windows 8 se ztratilo tlačítko Start

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 2. 2012 14:00 30

Vyplývá to z nejnovější uniklé verze Consumer Preview (sestavení 8220), ve které se nově jednoduchá nabídka zobrazí při umístění kurzoru myši do levého dolního rohu obrazovky.

Reklama

Microsoft po bezmála sedmnácti letech pravděpodobně vypustí u svého připravovaného systému Windows 8 charatekeristické tlačítko Start. Potvrzuje to několik nových screenshotů, které zveřejnil v minulých dnech čínský technologický server PCBeta.

Zdarma: stáhněte si Windows 8 Developer Preview

Obrázky kolující po webu pocházejí z téměř hotové verze „Consumer Preview“ (sestavení 8220), která předchází veřejné testovací betaverzi Windows 8.

Na místo tlačítka Start se zde nachází něco, co bychom mohli nazývat jako „Metro Menu“. Pokud s myší najedete do levého dolního rohu, vyskočí na vás nabídka čtyř možností – nastavení, zařízení, sdílet a hledat.

Nepřehlédněte:

Veřejná beta Windows 8 možná již v únoru

Tlačítko Start provází operační systém Windows již od verze 95, s níž jsme se mohli poprvé setkat 24. srpna 1995. Microsoft na nezaměnitelném prvku postavil i podstatnou část kampaně při propagaci tohoto systému. Pamatujete na písničku Start Me Up od Rolling Stones?

Z operačního systému Windows 8 se ztratilo tlačítko Start
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama