powercolor-lcs-hd-7970-radeon-s-vodnim-blokem-od-vyroby
Novinka PowerColor LCS HD 7970: Radeon s vodním blokem od výroby

PowerColor LCS HD 7970: Radeon s vodním blokem od výroby

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

4. 2. 2012 06:00 3

Díky vodnímu bloku se karta vejde do jediného slotu. Chlazení jí také poskytuje lepší možnosti pro taktování. Vodní blok pro tuto kartu vyrábí slovinská společnost EK team.

Reklama

Jako při každé nové řadě grafických karet od AMD si i tentokrát výrobce PowerColor připravil grafiku spadající do rodiny LCS (Luquid Cooling System). Sem patří grafiky, které mají původní chladič nahrazený vodním blokem. Nyní je to nový Radeon HD 7970, grafika s novou architekturou CGN od AMD.

PowerColor LCS HD 7970: Radeon s vodním blokem od výroby
i Zdroj: PCTuning.cz

Radeon LCS HD 7970 má jádro Tahiti XT s 2048 unifikovanými jednotkami a 3 GB videopaměti se 384bitovou sběrnicí. Jaké budou základní frekvence této karty se zatím neví, ale je pravděpodobné, že určitě výrobce nezůstane na běžných frekvencích. Na kartě se nachází fullcover vodní blok od slovinské firmy EK team. Ten kryje celou kartu a chladí tak nejen grafické jádro, ale i paměti a napájecí kaskádu. Výhodou je také nízká výška, díky které se grafika vejde do jediného slotu. Na zadní straně pak najdeme běžnou výbavu v podobě DVI, HDMI a dvou mini-DisplayPort výstupů. Karta je napájena jedním 8pinovým a 6pinovým konektorem. Cena ani frekvence karty nebyly ještě oznámeny. Dostupnost se očekává koncem tohoto týdne.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama