anonymous-hacknuli-web-ods-na-protest-proti-smlouve-acta
Novinka Anonymous hacknuli web ODS na protest proti smlouvě ACTA

Anonymous hacknuli web ODS na protest proti smlouvě ACTA

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 2. 2012 12:30 9

Na oficiálním webu naší vládní strany se v noci objevilo vyjádření odsuzující připojení Česka z mezinárodní dohodě o ochraně duševního vlastnictví ACTA.

Reklama

V noci na čtvrtek byly napadeny webové stránky Občanské demokratické strany (ODS). Skupina Anonymous se tentokrát nespokojila s „pouhým“ DDoS útokem, ale přímo na hlavní stranu webu umístila vyjádření odsuzující kontroverzní mezinárodní dohodu ACTA. Informace se objevila nejprve na Twitteru. Zanedlouho ji potvrdil i server novinky.cz.

Nepřehlédněte:

Anonymous z Česka oznámili další útok. Dnes chtějí zablokovat web OSA

„Náš web je standardně zabezpečen. Už jsme čelili řadě útoku,“ tvrdil v minulosti mluvčí Občanské demokratické strany Tomáš Bartovský. Jak se později ukázalo, ani to nestačilo.

Po zablokování stránek Ochranného svazu autorského (OSA) a úřadu české vlády, jde o další „internetovou stávku“, které se dotkla vysoce postaveného subjektu.

Ve zprávě umístěné na webu ODS se objevil i vzkaz pro prezidenta republiky Václava Klause. Hackeři ho vyzývají, aby se stejně jako v minulosti řídil vlastním úsudkem i svědomím, a uvědomil si, že zmocněním zástupce ČR k podpisu smlouvy vyjadřuje svůj souhlas s omezením práv a svobod občanů České republiky.

Médiím poté Anonymous vzkazují, že nejsou teroristická skupina, jejíž prioritou je vyvolávání napětí mezi občany bez příčiny, ale pouzí lidé, kteří chtějí svět bránit před tyranií, kterou se mu dlouhodobě snaží vnutit vlády a podnikatelské lobby.

Anonymous hacknuli web ODS na protest proti smlouvě ACTA
i Zdroj: PCTuning.cz

výjádření Anonymous na webu ODS | foto: Novinky

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama