foxconn-je-pripraven-spustit-vyrobu-ipadu-v-brazilii
Apple Novinka Foxconn je připraven spustit výrobu iPadů v Brazílii

Foxconn je připraven spustit výrobu iPadů v Brazílii

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 2. 2012 16:00 8

V největší zemi Jižní Ameriky navíc zamýšlí vybudování dalších pěti závodů, aby pokryl poptávku po iPadu a dalších zařízeních. Každý z nich prý bude zaměstnávat zhruba 1000 lidí.

Reklama

Foxconn, největší světový výrobce elektroniky na zakázku, je připraven zahájit výrobu smartphonů a tabletů ve svém novém závodě ve městě Manuas, v Brazílii, vyplývá to z informací publikovaných na serveru Digitimes.

Obří závod, který pojme tisíce pracovníků, přišel na 12 miliard dolarů, což je dle aktuálního přepočtu zhruba 230 miliard korun. V průběhu oslav čínského lunárního Nového roku se brazilská vláda nechala slyšet, že poskytne Foxconnu výrazná daňová zvýhodnění. Výrobě iZařízení zde tak už nic nestojí v cestě.

Podle serveru AppleInsider chce Foxconn postavit v Brazílii ještě dalších pět továren, které by měly pokrýt především výrobu tabletů, jejichž popularita stále stoupá a všeobecně se očekává, že objem jejich prodeje dosáhne do pěti let 400 milionů kusů za rok.

O záměru Foxconu informoval Julio Semeghini, vysoce postavený činitel územního plánování a rozvoje v Sao Paulu. V každém ze závodů by mělo být zaměstnáno přibližně 1000 pracovníků.

Protože náklady na pracovní sílu v Číně neustále rostou, poohlíží se Foxconn po výrobních kapacitách jinde ve světě. Vedení společnosti také špatně snáší sílící kritiku špatných pracovních podmínek. Možná si ještě pamatujete, jak zaměstnance nutilo k podpisu klauzule, ve které se měli zavázat k tomu, že si dobrovolně nevezmou život, a jeho další absurdní nápady, jako když museli nosit trika s nápisem <3 Foxconn a podobně.

Foxconn je připraven spustit výrobu iPadů v Brazílii
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2 3 4

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama