pokracuje-tazeni-proti-piratum-po-megauploadu-skoncil-ukrajinsky-server-ex-ua
Novinka Pokračuje tažení proti pirátům, po Megauploadu skončil ukrajinský server Ex.ua

Pokračuje tažení proti pirátům, po Megauploadu skončil ukrajinský server Ex.ua

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 2. 2012 12:00 27

Vypadá to, že i některé další služby, které umožňují sdílení obsahu, mají velký problém. Při nečekaném zátahu ukrajinské policie bylo z kanceláří služby Ex.ua odneseno 200 serverů s celkovou kapacitou 6 000 terabajtů dat.

Reklama

Americká justice 20. ledna uzavřela Megaupload v rámci tažení proti internetovému pirátství. Nedlouho poté došlo i k zahájení trestního stíhání vůči zakladateli služby Kimovi Schmitzovi, který vystupuje pod jménem Kim Dotcom, a dalším šesti členům firmy.

Nepřehlédněte:

Data na serverech Megauploadu jsou v bezpečí. Alespoň prozatím

Mnoho lidí si začalo pokládat otázku: Hrozí ostatním službám pro sdílení obsahu stejný osud? A nyní se jim dostalo jasné odpovědi: Ano, hrozí. Včera byly totiž odstaveny servery ukrajinské služby Ex.ua, vyplývá to ze zprávy na webu TorrentFreak.

Policie při razii zkonfiskovala 200 serverů s celkovou kapacitou 6 000 terabajtů dat. K výslechu bylo předvoláno šestnáct zaměstnanců, zatím není jasné, zda na některé z nich byla uvalena vazba. Pokud by je ale soud shledal vinnými, hrozí jim trest odnětí svobody v délce až 5 let.

Služba patřila dlouhodobě k nejnavštěvovanějším na Ukrajině. Na rozdíl od ostatních, ale nenabízela prémiový přístup, své příjmy generovala pouze z reklamy. Na své úvodní stránce, stejně jako například české Uložto, nabízela možnost vyhledávání souborů či jejich nahrávání, a to až do velikosti a50 GB.

Ex.ua opakovaně kritizovala organizace RIA (Recording Industry Association of America), , která ji označovala za „ráj pirátů“.

Pokračuje tažení proti pirátům, po Megauploadu skončil ukrajinský server Ex.ua
i Zdroj: PCTuning.cz

Kanceláře služby Ex.ua | foto: TorrentFreak

Zdroj: TorrentFreak

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama