lenovo-ideapad-a1-7palcovy-tablet-za-4-000-korun
Novinka Lenovo IdeaPad A1: 7palcový tablet za 4 000 korun

Lenovo IdeaPad A1: 7palcový tablet za 4 000 korun

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 2. 2012 06:00 7

Tablet si chce najít místo na trhu levných, ale přesto kvalitních tabletů. Bohužel je zde až moc ústupků, jako třeba obyčejný kapacitní dotykový displej, jednojádrový procesor nebo jen 3Mpx fotoaparát.

Reklama

V současné době vynikal mezi 7 palcovými tablety zejména Kindle Fire od Amazonu, který nabízel za velice nízkou cenu skvělou výbavu, která ale byla po stránce systému ze strany Amazonu schválně limitována. Na tom ale zapracovala komunita z XDA, kteří zařízení odemkli a umožnili mu přehrát systém nějakou vlastní a plně funkční verzí Androidu. Tímto se z něj stala ještě lepší koupě. Nyní se ale objevil soupeř, který by se mu rád vyrovnal. Je jím IdeaPad A1 od Lenovo.

Lenovo IdeaPad A1: 7palcový tablet za 4 000 korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový IdeaPad bude ale mírně horší, než Kindle Fire. Tablet od Lenovo má pouze jednojádrový procesor architektury ARM Cortex-A8 na frekvenci 1 GHz. Tomu sekunduje 512 MB operační paměti a 16 GB paměti pro systém a další uživatelské soubory. Tuto kapacitu lze navíc rozšířit pomocí microSD karet, které se vkládají ze spodní strany za řízení, hned vedle microUSB portu. Přední stranu zabírá 7palcový kapacitní dotykový (není vícedotykový) displej s rozlišením 1024 × 600 pixelů, webkameru a trojici systémových kapacitních tlačítek.

Na zadní straně nejdeme kvalitnější 3Mpx fotoaparát, na pravé straně pak tlačítka pro ovládání hlasitosti a navrchu zapínání/zamykání zařízení. Tablet disponuje také GPS modulem a samozřejmostí je WiFi. Zařízení bude dodáváno s modifikovaným operačním systémem Android 2.3 Gingerbread a zcela jistě se pro něj objeví neoficiální verze Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich. Hlavní je ale především cena, za kterou se tento tablet bude prodávat. Ta je stanovena na 159 Euro, tedy 4 000 Kč.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama