pohybove-ovladani-microsoft-kinect-v-noteboocich-brzy-mozna-realita
Novinka Pohybové ovládání Microsoft Kinect v noteboocích? Brzy možná realita

Pohybové ovládání Microsoft Kinect v noteboocích? Brzy možná realita

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

29. 1. 2012 09:00 2

Ve spolupráci s Windows 8 dostává pohybové ovládání v notebooku smysl, nehledě na další zajímavé způsoby využití. Podle prvních informací už byly spatřeny dva prototypy od Asusu se schválením ze strany Microsoftu.

Reklama

Pohybové ovládání pro Xbox 360 je na trhu relativně krátkou dobu, ale ihned po jeho uvedení zaznamenalo obrovský úspěch. Stejně tak se objevila spousta kreatiních hacků, které jej umožnili používat s běžným počítačem a nedávno už ke stejnému kroku přistoupil Microsoft, který se rozhodl vydat vývojářské SDK.

Pohybové ovládání Microsoft Kinect v noteboocích? Brzy možná realita
i Zdroj: PCTuning.cz

Takto spojení Kinectu s notebookem samozřejmě vypadat nebude, žádné oficiální fotografie bohužel nejsou dostupné

Nejnovější vlna spekulací hovoří o zabudování Kinectu do těla notebooků. Zprávu přinesl server Tech Daily a zdá se, že informace jsou celkem věrohodné. Microsoft se podle všeho snaží o licencování technologie u výrobců přenosných počítačů. Abychom předešli komentářům, nejedná se prý o alternativu z dílen Asusu s názvem WAVI Xtion, ale o řešení MS.

Pohybové ovládání Microsoft Kinect v noteboocích? Brzy možná realita
i Zdroj: PCTuning.cz

Spatřeny už byly údajně dva modely s Windows a Kinectem, za kterými stojí zmiňovaný výrobce Asus. Místo běžné webkamery v horní části obrazovky je zde využito několik čidel a kamer nutných pro fungování pohybového ovládání. Podle všeho se jednalo o Microsoftem schválené prototypy, což by znamenalo, že se v budoucnu máme na co těšit. Pohybové ovládání v přenosném notebooku a k tomu rozhraní Metro z Windows 8 by mohlo nalézt široké pole využití.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama