android-je-na-39-prodanych-tabletu-dotahuje-ipad-tvrdi-studie
Apple Novinka Android je na 39% prodaných tabletů, dotahuje iPad, tvrdí studie

Android je na 39% prodaných tabletů, dotahuje iPad, tvrdí studie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 1. 2012 11:30 4

Výrobci tabletů s Androidem se svými prodejnými úspěchy příliš nechlubí a asi vědí proč, přesto společnost Strategy Analytics přichází se zprávou, že čtyři z deseti prodaných tabletů jsou ty se systémem od Googlu.

Reklama

V posledním roce vyrostla Applu v oblasti tabletů slušná konkurence. Velcí výrobci uvádějí pravidelně na trh svá nová zařízení s Androidem a doufají, že budou schopni konkurovat fenoménu jménem iPad.

Jenže většímu rozšíření jejich produktů brání několik faktorů. Především je to cena. Honeycomb (za něj si klidně dosaďte ICS, ve své podstatě to je jedno) tablety jsou i dnes, v roce 2012, příliš drahé.

Dalším problémem je nedostatek kvalitních aplikací. V Android Marketu je sice přítomno asi 400 optimalizovaných programů, musíte je ale složitě hledat a v mnoha případech jejich kvalita značně pokulhává, což je, jak víme, pro tento typ zařízení, který slouží hlavně ke konzumaci obsahu, naprosto smrtící kombinace.

A vědí to nejen zákazníci, ale i výrobci, kteří se svými prodeji raději příliš nechlubí. Motorola udala dosud zhruba 400 tisíc kusů tabletu Xoom, ještě hůře je na tom RIM se svým PlayBookem, který musí prodávat hluboko pod cenou.

O něco lépe si vedou společnosti Asus a Samsung, ale ani od nich jsme se zatím nedočkali prohlášení, v němž by sdělily, jak to s prodeji jejich tabletů ve skutečnosti vypadá. Apple mezitím prodává jako o život a v úterý ohlásil, že za 4. čtvrtletí prodal nejvíce iPadů v historii.

Přesto nyní agentura Strategy Analytics přichází s překvapivým zjištěním, že Android už je na 39 procentech prodaných tabletů. Za celý minulý rok se prý prodalo 66,9 milionu tabletů, což značí meziročně nárůst o 260 procent. A letos má stíhají jízda za iPadem pokračovat…

Android je na 39% prodaných tabletů, dotahuje iPad, tvrdí studie
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Strategy Analytics

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama