vyrobce-pevnych-disku-western-digital-oznamil-hospodarske-vysledky
Novinka Výrobce pevných disků Western Digital oznámil hospodářské výsledky

Výrobce pevných disků Western Digital oznámil hospodářské výsledky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 1. 2012 11:00 3

Ke konci minulého roku zasáhly záplavy v Thajsku většinu důležitých továren na výrobu pevných disků. Nejhůře z celé situace vyšla firma Western Digital.

Reklama

Společnost Western Digital, která bylo díky nedávné přírodní katastrofě v Thajsku vytopeno několik závodů, což s sebou přineslo daň v podobě vyšší ceny za pevné disky, oznámila své hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2011.

Firma dosáhla tržeb ve výši 2 miliard dolarů a její čistý příjem činil 145 milionů, což činí 61 centů za čtvrtletí, které skončilo 30. prosince 2011. Za poslední tři měsíce se prodalo 28,5 milionů pevných disků.

Ve stejném období loni měla firma tržby 2,5 miliardy dolarů a čistý příjem 225 milionů. K zákazníkům doputoval takřka dvojnásobek pevných disků – 52,2 mil. jednotek.

Nepřehlédněte:

Western Digital zkrátí záruku u HDD ze tří na dva roky

Vraťme se ale ještě aktuálním výsledkům. Ve druhém čtvrtletí non-GAAP čistý zisk činil 358 mil. dolarů, zisk na akci 1,51 dolaru. V částce nejsou ale započítány poplatky a náklady spojené se záplavami v Thajsku, které přišly na 199 milionů dolarů či plánovaná akvizice společnosti Hitachi Global Storage Technologies v hodnotě 14 milionů dolarů.

Výrobce pevných disků Western Digital oznámil hospodářské výsledky
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama