apple-prodal-vice-ipadu-nez-hp-osobnich-pocitacu
Apple Novinka Apple prodal více iPadů než HP osobních počítačů

Apple prodal více iPadů než HP osobních počítačů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 1. 2012 13:45 8

„Říkáme mu iPad,“ oznámil v dubnu 2010 tleskajícímu sálu Jobs. A tablet, mezičlánek mezi mobilním telefonem a notebookem, je od té doby mezi uživateli stále populárnější.

Reklama

Spotřebitelé pomalu mění své návyky a namísto notebooků a klasických PC kupují malé tablety s dotykovou obrazovkou, které přinášejí nový způsob, jak využívat počítačovou zábavu a internet. V tašce vám nezaberou téměř žádné místo, navíc jsou lehké, vydrží dlouho na baterii a snadno se ovládají.

Nepřehlédněte:

Apple prodal 37 milionů iPhonů za čtvrtletí, výrazně překonal odhady analytiků

Jejich jedinou nevýhodou je v současné době stále vysoká pořizovací cena, ale i ta bude průběžně klesat. Nejúspěšnějším modelem mezi tablety je od svého uvedení na trh stále iPad od společnosti Apple.

Generální ředitel Applu, Tim Cook, ve středečním konferenčním hovoru oznámil, že firma prodala během 4. čtvrtletí celkem 15,4 milionu kusů tabletů iPad, nejvíce ve své dosavadní historii.

Hewlett-Packard prodal podle agentury Gartner za stejné období 14,7 milionů jednotek osobních počítačů. Což znamená, že Apple prodal během posledních tří měsíců více iPadů než HP osobních počítačů. Kdo by to byl 27. dubna 2010 řekl, že mezičlánek mezi mobilním telefonem a notebookem, bude už o rok později slavit takový úspěch.

Sluší se ovšem dodat, že analytici z Gartneru do prodeje HP nezahrnuli tablet TouchPad, který se prodával v minulých měsících za velmi výhodou cenu. Zdroje blízké vedení Hewlett-Packard tvrdí, že firma prodala dosud přibližně 1,8 milionu kusů TouchPadů.

Apple prodal více iPadů než HP osobních počítačů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Alltgingsd

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama