hd-p3000-intel-vstupuje-na-trh-s-profesionalnimi-entry-level-grafikami
Novinka HD P3000: Intel vstupuje na trh s profesionálními entry-level grafikami

HD P3000: Intel vstupuje na trh s profesionálními entry-level grafikami

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

25. 1. 2012 09:00 5

Grafická část integrovaná v procesorech Intel se sice nemůže výrazněji srovnávat s grafikami AMD a nVidie, ale právě méně výkonné pracovní stanice jsou tím pravým místem, kde by mohlo levnější řešení nalézt uplatnění.

Reklama

Intel se s čipem HD P3000 rozhodl konkurovat grafikám do grafických pracovních stanic střední a nižší výkonnové třídy. Modely NVIDIA Quadro FX 580 a AMD FirePro V3800 tak získávají významného konkurenta, který se bude odlišovat nižší cenou a integrací přímo v procesorech.

HD P3000: Intel vstupuje na trh s profesionálními entry-level grafikami
i Zdroj: PCTuning.cz

Profesionální grafiky se od těch běžných uživatelských liší především podporou více funkcí aplikačního rozhraní a jsou certifikovány pro profesionální 3D modelovací software. Současně je u nich kladen důraz na minimální chybovost u zobrazování a ce nejlepší zákaznickou podporu.

Jak si můžete všimnout na prvním obrázku, výkon v testovaných aplikacích je většinou stejný, nebo dokonce větší než v případě nVidia Quadro FX 580. To je celkem slušný výsledek s ohledem na to, že díky integraci v jednom čipu je toto řešení také výrazně levnější (oproti nVidia Quadro FX 580 je prý úspora až 180 dolarů).

HD P3000: Intel vstupuje na trh s profesionálními entry-level grafikami
i Zdroj: PCTuning.cz

Největší výrobce polovodičů si myslí, že se svými grafikami dosáhl dostatečného stupně kvality a rozhodl se vydat profesionální variantu čipu Intel HD 3000 s přídomkem "P" (označující profesionální využití). Nyní se snaží získat certifikaci od vývojářů 3D modelovacího softwaru, což je pro mnohé zákazníky důležitým faktorem při výběru. Na přiložené tabulce můžete vidět, které certifikáty se společnosti zatím podařilo získat.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama