na-android-dorazila-dalsi-pecka-counter-strike-1-6
Novinka Na Android dorazila další pecka: Counter-Strike 1.6

Na Android dorazila další pecka: Counter-Strike 1.6

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 1. 2012 06:00 13

Kdo by neznal multiplayerovou hru Counter-Strike 1.6, která změnila scénu profi hráčů. Tato hra se díky vývojářům z XDA fóra podívá i na Android a to právě v multiplayerové podobě.

Reklama

Counter-Strike musí znám úplně všichni. Z této hry se totiž stala jedna z nejcennějších značek vývojářů Valve a synonymem pro profesionální herní scénu v žánru stříleček z pohledu první osoby (FPS). Counter-Strike 1.6 se nyní dočkal předělávky na chytré telefony a tablety se systémem Android a to skoro v původním podání. Parta lidí soustředící se kolem komunity na XDA-developers, kde se objevují mimo jiné u vlastní a upravené ROM pro telefony, vytvořila Counter-Strike Portable. Ten je postavený na multiplatforním enginu Unity 3D. Nejedná se tak o přímý port Valve enginu, jako tomu bylo například v případě hry GTA 3.

Na Android dorazila další pecka: Counter-Strike 1.6
i Zdroj: PCTuning.cz

Counter-Strike Portable tedy běží na jiném enginu, modely, textury, zvuky a všechny principy však zůstaly stejné. Díky použití enginu Unity 3D je hra také dostupná ve webovém prohlížeči na této adrese (nutností je nainstalovat si Unity plugin). Pokud jsem psal, že zůstaly zachované i principy, myslím tím, že se jedná stále o multiplayerovou hru. V současné době se prý počet hráčů blíží k 1000, v této chvíli už možná více. Vývojáři velice dobře zvládli hru optimalizovat a ta jede opravdu plynule snad na všech zařízeních. Osobně jsem hru ve verzi 7y testoval na telefonu Samsung Galaxy S a FPS se pohybovaly okolo 60 s nastavením lepší grafiky. Co se týče odezvy v multiplayeru, tak zde asi bude nutností být na nějaké WiFi síti. Můžete si také založit hru vlastní. Na výběr máte mimo známých map jako je například de_dust2 i Matrix nebo dům ze seriálu Simpsonovi.

Na Android dorazila další pecka: Counter-Strike 1.6
i Zdroj: PCTuning.cz
Na Android dorazila další pecka: Counter-Strike 1.6
i Zdroj: PCTuning.cz

Hra je sice ještě stále ve fázi vývoje, ale už nyní je velice stabilní a hlavně plynulá. Jistě vás ale bude mnohem více zajímat, že hra je zdarma, alespoň zatím. Pokud si hru chcete stáhnout, navštivte fórum XDA-developers. Najdete zde dvě verze hry. Jedna je určena pro zařízení s operačním systémem Android 2.0 a vyšší, mimo Androidu 4.0 a procesory ARMv6. Tato verze je osekaná například o skákání a také po grafické stránce. To je v současnosti verze 0.5 (5o). Pokud ale máte Android 2.3 a vyšší (i 4.0) včetně procesoru ARMv7, tak stahujte verzi 0.6 (6p) případně nejnovější vývojářskou verzi 7y, která má vše funkční a grafickou stránku hry, troufnu si říct, srovnatelnou s původním CS 1.6. Nakonec ještě pár videí. Jedno z telefonu Samsung Galaxy SII a druhé z tabletu Acer IconiaTab A500 s Tegrou 2. Nakonec ještě přeci jen upozorním na jednu změnu. Tou jsou zbraně. V této hře se nenakupují, ale je zde systém tříd, stejně jako v sérii Call of Duty.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama