anonymous-zverejnili-kompletni-diskografii-sony-music
Novinka Anonymous zveřejnili kompletní diskografii Sony Music

Anonymous zveřejnili kompletní diskografii Sony Music

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 1. 2012 15:15 24

Aktualizace: čeští a slovenští Anonymous útočí od zhruba 18 hodiny na web České protipirátské unie. Stránky jsou stále nedostupné.

Reklama

Asi bychom mohli nadneseně napsat, že začala třetí světová válka. Neodehrává se ale na bojišti jak ho známe, ale na internetu. Americká justice nechala minulý čtvrtek zavřít server Megaupload.com, který dlouhodobě patřil mezi patnáct nejnavštěvovanějších webů na světě. A otevřela Pandořinu skříňku.

Nepřehlédněte:

Američané zavřeli Megaupload. Anonymous odpověděli masivním útokem

Novozélandská policie ve spolupráci s agenty FBI zatkla také provozovatele stránek, kterým odstavila následně jejich majetky. V současné době uniká agentům již pouze Slovák Julius Bencko, který byl hlavním grafikem serveru. Navrhoval pro něj například jeho logo. Policie dnes totiž zadržela další dva podezřelé, a to konkrétně v Německu a Nizozemsku.

Uzavření velkého a oblíbeného serveru pro sdílení souborů vyvolalo v následujících hodinách a dnech odvetné útoky skupiny Anonymous. Ta napadla nejprve webové stránky Ministerstva spravedlnosti, FBI, Bílého domu a některé weby Univeral Music. V první vlně šlo o odstavení zhruba 14 webů. A další mají přijít na řadu.

Pokud jste si mysleli, že už to nemůže být horší, spletli jste se, Hackeři se dosud pouze zahřívali. Včera prostřednictvým svého dalšího video oznámili, že získali přístup k serverům OSN, PlayStation Network, Xbox Live, US Bank, Capital One či Chase Bank. I nadále trvají na znovuzprovoznění služby Megaupload.

O tom, že své výhružky myslí vážně, se před několika hodinami přesvědčilo hudební vydavatelství Sony Music. Na webu se před několika hodinami objevila jeho kompletní diskografie. #OpMegaupload pokračuje.

Aktualizace: Čestí a slovenští Anonymous od zhruba osmnácté hodiny útočí na web České protipirátské unie, který je od té doby prakticky nedostupný.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama