mobilni-systemy-v-roce-2015-windows-phone-prekona-podil-ios
Apple Novinka Mobilní systémy v roce 2015: Windows Phone překoná podíl iOS

Mobilní systémy v roce 2015: Windows Phone překoná podíl iOS

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 1. 2012 12:45 11

Tři roky je dlouhá doba, za kterou se uděje mnoho věcí. Podle IHS nás čeká v příštích letech doslova raketový nástup mobilního systému Windows Phone 7.

Reklama

Mobilní operační systém Windows Phone 7 začne v průběhu příštích let výrazněji konkurovat zaběhlým platformám. A v roce 2015 jeho tržní podíl dokonce předčí od iOS od Applu, vyplývá to z analýzy firmy IDC iSupli.

Z tabulky je patrné, že mobilnímu trhu bude vládnout Android, na druhém místě se umístí Windows Phone 7, třetí skončí iOS. Zastoupení ostatních systémů bude mizivé. Lidově řečeno po nich neštěkne ani pes.

V loňském roce dosáhl podíl Windows Phone 7 sice jen 1,9 procenta, ale už letos se má vyšplhat na 9 procent. Příští rok by pak měl být 15,3 procenta, o dva roky později 16,7 procenta.

Mobilní systémy v roce 2015: Windows Phone překoná podíl iOS
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte:

CES: Finská princezna Nokia Lumia 900 již oficiálně

Prognóza se velkou měrou opírá o nedávnou změnu preferencí Nokie ve prospěch Windows Phone 7. A zejména o očekávaný prodej Lumie 900 na americkém trhu, kde se má zároveň odehrát i klíčová bitva, která okenatý systém katapultuje do popředí zájmu uživatelů. Platformě má výrazně pomoci partnerství Nokie s místními největšími operátory jako je například AT&T.

Doba, kdy si uživatelé mobilní telefony kupovali podle výrobce, je nenávratně pryč. Dominantní roli dnes při výběru smartphonu hraje operační systém a s ním i navázané další služby. A zde má Microsoft rozhodně co nabídnout.

Jak vidíte budoucnost Windows Phone 7 vy? Má šanci se prosadit nějak výrazněji na trhu a zaujmout v příštích letech pozici iOS?

Mobilní systémy v roce 2015: Windows Phone překoná podíl iOS
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: IHS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama