lucidlogix-zastavil-vyvoj-multi-gpu-reseni-hydra
Novinka LucidLogix zastavil vývoj multi-GPU řešení Hydra

LucidLogix zastavil vývoj multi-GPU řešení Hydra

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

23. 1. 2012 09:00 4

Přes počáteční nadšení a světlou budoucnost nejsou výsledky prodejů nijak dobré a zdá se, že zákazníci oželí karty od více výrobců a vystačí si s SLI a CrossFire. 

Reklama

Když Hydra dorazila na trh, většina z nás neskrývala nadšení a věřila v úspěch tohoto multi-GPU řešení. Čip Lucid Hydra umožnil zákazníkům využití více grafických karet od různých výrobců, nebo dvě různých generací od stejného. Znamená to, že stačí vlastnit starší kartu a k ní např. dokoupit novější, přičemž o jejich spojení se postará právě Hydra, ať už mají rozdílnou architekturu, nebo ne.

Pěkný popis a test Hydry naleznete v našem testu MSI "Big Bang" Fuzion - Lucid Hydra 200 v akci

LucidLogix zastavil vývoj multi-GPU řešení Hydra
i Zdroj: PCTuning.cz

K úspěchy technologie Hydra nepřispěla ani podpora SLI a CrossFire ze strany  AMD a Intelu. Zástupce společnosti MSI řekl, že firma namá v plánu žádné výrobky obsahující čipy Hydra a jediné desky, které budou k dostání jsou ty již vydané. Na oficiálních stránkách výrobce se o výrobku samotném téměř nic nedočtete a jediné co zůstalo je stažení nejnovějších ovladačů a podpora.

LucidLogix zastavil vývoj multi-GPU řešení Hydra
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle serveru OverClockers.ua je již projekt dlouhou dobu zmražen a neprobíhá další vývoj. Za vše prý může nízký zisk a malý úspěch, který se přes obrovské finance nalité do projektu nedostavil. V budoucnu je možné, že Lucid Hydru prodá a my jej uvidíme na trhu pod jiným názvem.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama