americane-zavreli-megaupload-anonymous-odpovedeli-masivnim-utokem
Novinka Američané zavřeli Megaupload. Anonymous odpověděli masivním útokem

Američané zavřeli Megaupload. Anonymous odpověděli masivním útokem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 1. 2012 13:45 75

Po zablokování jednoho z největších serverů pro sdílení dat na internetu skupina Anonymous podnikla největší útok v historii internetu, který ochromil desítky webových stránek.

Reklama

Americké úřady uzavřely včera Megaupload, velký a oblíbený server pro sdílení souborů, v rámci boje proti počítačovému pirátství. Server patřil v poslední době mezi patnáct nejnavštěvovanějších webů na světě. Nelegálním sdílením filmů a hudbu údajně prý majitelům práv způsobil škodu za půl miliardy dolarů.

Sedm zaměstnanců, včetně zakladatele Kima Schmitze, který je znám také jako Kim Tim Jim Vestor, bylo obviněno z údajného porušení autorských práv. Mezi obviněnými je i jméno slovenského grafika Julia Benčka.

Nepřehlédněte: FBI lovila hackery z Anonymous a LulzSec. Zatkla i 16letého mladíka

Američané zavřeli Megaupload. Anonymous odpověděli masivním útokem
i Zdroj: PCTuning.cz

V reakci na uzavření serveru začala vlna útoků na stránky důležitých amerických vládních institucí. Hackeři z nechvalně známé skupiny Anonymous útočili na webové stránky Ministerstva spravedlnosti, FBI, Bílého domu a některé weby Univeral Music.

Kyberzločinci využili znovu techniku nazývanou DDoS (Distributed Denial of Service), kterou se snaží přetížit servery na které vysílají nadměrné množství požadavků ve stejnou dobu, čímž dochází k jejich přetížení a velmi často i následnému zhroucení.

Američané zavřeli Megaupload. Anonymous odpověděli masivním útokem
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Anonymous šlo o akci, kterého se zúčastnilo nejvíce osob jejich skupiny. Mělo jich být přesně 5635. Co by se stalo v případě, kdyby se do ní zapojilo několik desítek tisíc dobrovolníků, snad ani není třeba domýšlet. Takovému útoku by neodolal zřejmě žádný server na světě.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama