150-zamestnancu-firmy-foxconn-chtelo-spachat-hromadnou-sebevrazdu
Novinka 150 zaměstnanců firmy Foxconn chtělo spáchat hromadnou sebevraždu

150 zaměstnanců firmy Foxconn chtělo spáchat hromadnou sebevraždu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 1. 2012 16:05 33

V závodě, kde se vyrábí herní konzole firmy Microsoft Xbox 360, hrozilo 150 zaměstnanců skokem ze střechy budovy, pokud firma nesplní jejich mzdové požadavky.

Reklama

O pracovních podmínkách v čínských závodech firmy Foxconn si nemusíme dělat žádné iluze. Neuplyne snad ani týden, aby se o největším smluvním výrobci počítačů, komponentů a spotřební elektroniky na světě, nehovořilo.

Nepřehlédněte:

Sebevraždy dělníků firmy Foxconn pokračují. Z okna vyskočil 21letý mladík

Firma je pod permanentní kritikou médií kvůli sebevraždám svých zaměstnanců. Ti se dlouhodobě dožadují změny k lepšímu, leč neúspěšně. A tak berou osud do vlastních rukou. Ve většině případů končí ale jejich útrapy dobrovolným odchodem ze života.

Foxconn na začátku srpna oznámil, že plánuje v příštích třech letech nasadit do výroby až milion robotů. Jednak jsou vyjdou levněji a hlavně nemají sebevražedné sklony.

Ale ještě než se tak stane, budeme zřejmě opakovaně slýchat o případech, jako je ten následující. V jednom z komplexů ve městě Wuhan, kde se vyrábí videoherní konzole Xbox 360, se rozhodli nespokojení zaměstnanci vyřešit své neshody s vedením po svém.

Po osmihodinovém vyjednávání o zvýšení mezd zaměstnavateli pohrozili, že spáchají hromadnou sebevraždu skokem z budovy a aby dokázali, že svoji výhružku myslí vážně, vydali se na střechu.

Zde chvíli postávali, ale když viděli, že se nic neděje, rozhodly se dvě třetiny z nich vrátit znovu do práce. Na střeše zůstala skupinka 45 nejodhodlanějších. Naštěstí ale i oni nakonec rezignovali. Jakmile sešli ze střechy dolů, podali okamžitě výpověď.

Jeden z dělníků novinám New York Times sdělil, že jim firma dluží peníze a tak přišli s požadavkem na zvýšení mezd.

150 zaměstnanců firmy Foxconn chtělo spáchat hromadnou sebevraždu
i Zdroj: PCTuning.cz

za tip děkujeme uživateli memphisto

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama