nereferencni-powercolor-hd-7970-dorazi-s-chlazenim-vortex-a-vrm
Novinka Nereferenční PowerColor HD 7970 dorazí s chlazením Vortex a VRM

Nereferenční PowerColor HD 7970 dorazí s chlazením Vortex a VRM

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

15. 1. 2012 09:00 1

Nereferenční návrhy karet mají u uživatelů velkou oblibu. Jedním kdo na trh dorazí s vlastním řešením AMD Radeonu HD 7970 bude PowerColor. Jeho karta dostane softwarovou regulaci napětí a výkonný chladič.

Reklama

AMD představilo novou generaci grafických karet s jádrem Tahiti a výrobci se předhánějí v přípravě nereferenčních modelů. Jedním z prvních upravených Radeonů HD 7970 bude právě Vortex od PowerColor. Přestože výrobce jádra grafických karet zatím od AMD neobržel, základní deska je připravena a stačí je už jen osadit.

Nepřehlédněte:

Nereferenční PowerColor HD 7970 dorazí s chlazením Vortex a VRM
i Zdroj: PCTuning.cz

Plošný spoj má dva 8-pinové konektory, což znamená maximální spotřebu 375 W. Napájení karty půjde regulovat díky čipu CHiL CHL8228, který umožňuje softwarové kontrolovat napětí za použití oblíbených nástrojů (např. MSI AfterBurner a RivaTuner). Tím bude karta jednou z ideálních voleb pro overclockery a nadšence.

Nereferenční PowerColor HD 7970 dorazí s chlazením Vortex a VRM
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce se rozhodl nahradit drahé tranzistory DirectFET levnějšími DrMOS. Ty jsou sice o něco levnější, ale přesto dosahují dobrých parametrů, neboť jejich účinnost je až 93 % při frekvencích do 1 MHz.

O chlazení se podle serveru Fudzilla postará chladič se čtyřmi heatpipe trubičkami a dvěma ventilátory. Ty navíc nabídnou nastavitelnou vzdálenost od žeber pasivního chladiče a regulovat tímto způsobem půjde jak účinnost, tak i vyprodukovaný hluk.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama