microsoft-ziskal-dalsi-obet-na-poplatky-za-android
Novinka Microsoft získal další oběť na poplatky za Android

Microsoft získal další oběť na poplatky za Android

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 1. 2012 12:15 10

Společnost Microsoft oznámila, že dosáhla vzájemné licenční dohody s jihokorejským koncernem LG Electronics. Podle ní bude LG Microsoftu platit blíže neurčené poplatky za každý telefon a tablet s androidem.

Reklama

Operační systém Google Android s sebou táhne jedno těžké břemeno, jímž jsou licenční poplatky Microsoftu. K firmám, které tohle podivné výpalné platí, se nyní přidal i další velký hráč na trhu – LG. Microsoft o tom informoval ve čtvrtek v tiskové zprávě.

Kromě něj platí licenční poplatky také HTC, Acer, ViewSonic, Wistron, Compal a Onkyo. Z velkých výrobců chytrých telefonů vzdoruje zatím Motorola. Tam to ještě bude zajímavé, protože tuto firmu koupil nedávno Google, který taktiku redmondské firmy označuje za vydírání.

Nepřehlédněte:

Microsoft a Apple v boji proti Androidu používají „falešné“ patenty, tvrdí Google

Microsoft nyní dostává licenční poplatky ze dvou třetin prodaných androidích přístrojů ve Spojených státech amerických. Kolik na nich za rok vydělá, není zřejmé, protože skutečné částky znají jen zúčastněné strany.

S tím, jak je Android u uživatelů stále populárnější a prodává se s ním stále více a více zařízení, je pravděpodobně, že se částka za rok vyšplhá někam k miliardě dolarů.

Microsoft získal další oběť na poplatky za Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama