lumia-900-nema-pentile-matici-potvrdila-nokia
Novinka Lumia 900 nemá PenTile matici, potvrdila Nokia

Lumia 900 nemá PenTile matici, potvrdila Nokia

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 1. 2012 16:30 2

Přítrž spekulacím, které se přelévaly internetem sem a tam, učinil až Tweet, ve kterém zastupce finského výrobce uvedl, že displej modelu Lumia 900 nevyužívá často kritizovanou matici typu PenTile.

Reklama

Krátce po zahájení veletrhu CES se uskutečnila tisková konference Nokie, na které byl představen smartphone Lumia 900. Nový model určený zatím výhradně pro americký trh se hodně podobá osmistovce, pouze je vepředu placatější, na rozdíl od Lumie 800 totiž není osazen vypouklým krycím sklem.

Na první pohled je také vidět, že je díky 4,3palcovému displeji o něco větší. Vzrostla nepatrně i jeho hmotnost. Lumia 900 obsahuje jednojádrový procesor s nominální frekvencí 1,5 GHz a jde vůbec o první Nokii s podporou LTE sítí čtvrté generace.

Ale pravdou je, že i přes partnerství s Microsoftem a operátorem AT&T to u amerických zákazníků nebude mít vůbec jednoduché. Stejný problém trápí i Windows Phone 7, okenatý systém, který se asi i libí, ale nikdo jej nekupuje.

Nokia plánuje začít prodávat devítistovku někdy v průběhu března, pokud se tento termín podaří dodržet. V tu dobu už ale budou na trhu další modely Androidem a pozornost se bude upírat zejména k novinkám představeným na MWC. Některé z nich nabídnou dokonce i čtyřjádrová SoC.

Lumia 900 nemá PenTile matici, potvrdila Nokia
i Zdroj: PCTuning.cz

Aby toho nebylo málo, krátce po představení se rovněž spekulovalo o tom, zda je nový model stejně jako Lumia 800 osazen displejem s nepříliš kvalitní maticí PenTile (RGBG), u níž se každý pixel skládá ze zeleného a modrého nebo červeného pixelu, to jest z poloviny pixelů je vypuštěn červený a z druhé modrý subpixel ve srovnání s klasickým RGB.

Lumia 900 využívá nakonec modernější typ matice. Na Twitteru to potvrdila americká divize finského výrobce. Patrné to je ostatně i ze screenshotů serveru The Verge.

Lumia 900 nemá PenTile matici, potvrdila Nokia
i Zdroj: PCTuning.cz

Lumia 900 nemá PenTile matici, potvrdila Nokia
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama