intel-miri-do-smartphonu-s-androidem-prvni-vzorky-maji-udajne-vysoky-vykon
Apple Novinka Intel míří do smartphonů s Androidem. První vzorky mají údajně vysoký výkon

Intel míří do smartphonů s Androidem. První vzorky mají údajně vysoký výkon

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 12. 2011 12:15 18

Představený prototyp disponuje vysokým výkonem a je radost s ním pracovat. Podle Intelu je schopný konkurovat iPhonu a nejlepším Android smartphonům na trhu.

Reklama

Největší výrobce polovodičových součástek na světe, americká firma Intel, představil vybraným výrobcům první funkční vzorky smartphonů a tabletů postavené na nové generaci mobilního čipu Medfield. Podle Intelu jen nový procesor rychlejší než stávající SoC řešení na trhu, vyráběný je 32nm technologií.

Nepřehlédněte:

Smartphony s čipem Intel Medfield nabírají zpoždení. Přijdou až v roce 2012

Na vzorcích byl prý předinstalovaný operační systém Google Android. Na tabletech verze 4.0 Ice Cream Sandwich, v případě smartphonů Android 2.3 Gingerbread.

Na obrázku pod textem můžete vidět prototyp telefonu, který se na první pohled až nápadně podobá iPhonu 4(S), údajně je ale výrazně lehčí. Výrobce zřejmě použil méně kvalitní plastové materiály.

Stephen Smith, viceprezident a ředitel Intelu pro segment PC, uvedl, že vzorek je velmi rychlý zejména při prohlížení internetových stránek, přičemž má menší spotřebu než v současné době tři nejlépe prodávané Android smartphony. Funkční vzorky tabletu měly 10,1palcový displej, taktéž údajně byly lehčí než iPad 2.

Intelu se dosud nepodařilo úspěšně vstoupit na lukrativní trh mobilních zařízení. U spotřebitelů již před dvěma roky neuspěla první vlaštovka v podobě LG W990 – smartphonu s 4,8palcovým displejem, který byl postavený na platformě Moorestown.

Intel míří do smartphonů s Androidem. První vzorky mají údajně vysoký výkon
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama