microsoft-pohrbi-starsi-verze-ie-chysta-automatickou-aktualizaci-na-internet-explorer-9
Internet Novinka Microsoft pohřbí starší verze IE, chystá automatickou aktualizaci na Internet Explorer 9

Microsoft pohřbí starší verze IE, chystá automatickou aktualizaci na Internet Explorer 9

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

16. 12. 2011 09:00 11

Od ledna příštího roku začne formou aktualizací nahrazovat starší verze nejrozšířenějšího prohlížeče, důvodem je prý vyšší bezpečnost.

Reklama

Softwarový gigant se delší sobu snaží přemluvit uživatele k aktualizaci na nejnovější verze jeho prohlížeče. To se mu příliš nedaří ani přesto, že se jeho nejnovější počin v podobě IE9 celkem povedl. Z těchto důvodů a současně kvůli bezpečnosti se v Microsoftu rozhodli k razantnímu a jednoduchému kroku, jak do počítačů aktualizovaný prohlížeč dostat.

Od ledna příštího roku začne automatický update na IE9 v Austrálii a Brazílii, přičemž se postupně dostane na další země. Microsoft tím odstraní starší a méně bezpečné verze a nahradí je IE9, který vedle vyšší bezpečnosti podporuje nejnovější webové standardy, jako je HTML5 a je navíc výrazně rychlejší a uživatelsky přívětivější. Aktualizace bude se týká jen nejnovějších Windows v podobě Windows 7 a Vista. XP a starší nejsou IE9 podporovány. 

Microsoft pohřbí starší verze IE, chystá automatickou aktualizaci na Internet Explorer 9
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedním z důvodů je nepochybně i snaha softwarového giganta udržet si s IE pozici jedničky na trhu s prohlížeči. Je to logické, neboť právě Explorer dlouhodobě ztrácí své uživatele a kvůli špatnému jménu starších verzí a veliké konkurenci se mu nedaří získat zákazníky. Automatická aktualizace lze samozřejmě zakázat a uživatel jí provádět nemusí. Pro firemní zákazníky je pak připravena utilita „Internet Explorer Blocker tool“, která aktualizaci zakáže.

Zdroj: TheVerge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama