samsung-slate-pc-trochu-tablet-trochu-pocitac
Novinka Samsung Slate PC: Trochu tablet, trochu počítač

Samsung Slate PC: Trochu tablet, trochu počítač

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 12. 2011 06:00 6

11palcový tablet má pěkné zpracování, vysoký výkon a operační systém Windows. Počítač z něj dělá hlavně dodávané příslušenství. Celé řešení ale kazí cena, která je přijatelná maximálně pro velké firmy.

Reklama

Samsung připravuje výkonný tablet, který bude díky příslušenství a operačnímu systému použitelný jako tablet tak i jako stolní počítač, ale s velice malou obrazovkou (spíše notebook). Samsung Slate PC bude uveden začátkem příštího roku, avšak už nyní se počítá s upgradem na operační systém Windows 8. Všimněte si například tlačítka Start uprostřed spodní strany tabletu, která nyní signalizuje styl Metro.

Tablet má úhlopříčku displeje 11,6 palců s rozlišením 1366×768 pixelů a svítivostí 400 nitů. Panel displeje je typu PLS od Samsungu, tedy vylepšená verze IPS panelu, která podává ještě lepší černou a samozřejmě všechny ostatní barvy. K tomu nesmí chybět i široké pozorovací úhly 178°. Nad displejem se nachází tvrzené sklo Gorilla Glass, které vydrží opravdu hodně.

Samsung Slate PC: Trochu tablet, trochu počítač
i Zdroj: PCTuning.cz

Stroj pohání mobilní procesor Intel Core i5-2467M. Tento dvoujádrový procesor s HyperThreadingem má základní frekvenci 1,6 GHz, Turbo pak 2,3 GHz. Samotný tablet váží 890 gramů, má tloušťku 13mm a vydrží 7 hodin na baterii. Najdeme zde dvě kamerky, WiFi, plnohodnotné USB 2.0, microHDMI, čtečku microSD karet a slot pro SIM kartu. V balení produktu však nalezneme ale i dokovací stanici, bezdrátovou Bluetooth klávesnici a speciální pero. Právě toto příslušenství udělá z tabletu náhradu za počítač.

Dokovací stanice disponuje dalšími USB porty, Ethernetovým portem a plnohodnotným HDMI konektorem. Prozatím bude Slate PC dodáván s Windows 7 Professional, ale je připraven upgrade na Windows 8. Samsung Slate PC se začne prodávat v lednu za cenu 1 500 euro (38 000 Kč).

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama