google-chrome-roste-poprve-prekonal-podil-firefoxu
Novinka Google Chrome roste: poprvé překonal podíl Firefoxu

Google Chrome roste: poprvé překonal podíl Firefoxu

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

2. 12. 2011 09:00 14

Masivní kampaň se společnosti Google vyplatila. Počet jeho uživatelů roste na úkor ostatních a nyní se zařadil na druhé místo za slábnoucí Internet Explorer.

Reklama

Několik dlouhých let se ohnivá liška držela na druhé příčce za slábnoucím Internet Explorerem. Nyní jí překonal relativní nováček na trhu - prohlížeč Chrome z dílen internetového giganta. Masivní kampaň se společnosti Google očividně vyplatila a zatímco většina konkurenčních prohlížečů ztrácí své příznivce, Chome získává další a další uživatele.

Google Chrome roste: poprvé překonal podíl Firefoxu
i Zdroj: PCTuning.cz

A aby ne, televizní spoty, billboardy a další druhy reklamy na nás ze všech stran křičí, že právě Chrome je tím nejrychlejším prohlížečem na trhu. To se nám potvrdilo např. v komplexním testu Peacekeeper od Futuremarku, kde byl browser s výrazným náskokem na prvním místě. Pro uživatele je vidina rychlejšího prohlížení nepochybně lákavou volbou a celkově minimalistický design se očividně líbí.

 

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share

Podle serveru Statcounter překonal Chrome poprvé za necelé 3 roky na trhu dlohodobou dvojku na trhu v podobě Firefoxu. Internet Explorer si stále drží svou první příčku a jak můžete vidět, stejně jako podíl Firefoxu dlouhodobě klesá i podíl IE. Podíl uživatelů využívajících Chrome vzrostl na 25,7 %, což je oproti 4,66 % v roce 2009 obrovský skok. Internet Explorer stále ztrácí uživatele a jeho podíl nyní dělá 40,6 %. Firefox klesl na 25,2 %, čímž si v globálním měřítku získal třetí příčku za rostoucím Chrome a klesajícím IE. Pomalu roste i počet uživatelů browseru Safari (5,9 %), za což může především mobilní segment, kde se Applu velmi daří.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama