call-of-duty-modern-warfare-3-vydelalo-za-pet-dnu-775-milionu-dolaru
Novinka Call of Duty: Modern Warfare 3 vydělalo za pět dnů 775 milionů dolarů

Call of Duty: Modern Warfare 3 vydělalo za pět dnů 775 milionů dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 11. 2011 14:30 27

Šéf herního studia Bobby Kottick je spokojený. Aby ne, Activision má tolik peněz, že je může přehazovat vidlemi. Je ale úspěch nového dílu opravdu zasloužený?

Reklama

Pakliže nás čtete pravidelně, tak už jistě víte, že za prvních 24 hodin se akční hry Call of Duty: Modern Warfare 3 prodalo přes 6,5 milionů kopií, přičemž do pokladnice Activision přinesla 360 milionů dolarů. A dnes se dozvídáme, že během prvních pěti dnů už stihla vygenerovat neuvěřitelných 775 milionů dolarů, dle přepočtu necelých 15 miliard korun.

Nepřehlédněte:

Call of Duty: Modern Warfare 3 trhá prodejní rekordy. Zase

Dosavadní rekord, který držel loňský díl s podtitulem Black Ops, se podařilo překonat o 125 milionů dolarů. Výsledek Call of Duty: Modern Warfare 2 z roku 2009 dokonce o 225 milionů dolarů.

„Celkové tržby ze série Call of Duty překročily 6 miliard dolarů, čímž se stala jednou z nejvíce hodnotných zábavních značek na světě,“ pochlubil se šéf herního studia Activision Bobby Kottick.

Přestože se mnozí novému dílu (za slůvko „dílu“ dosaďte libovolné slovo, např. recyklátu) COD série vysmívali, ukazuje se, že těch, kteří jsou ochotni do něj investovat své peníze, je nespočetně více. Spokojení tak jsou nakonec jak hráči, tak herní studio a vydavatelství.

A co si o úspěchu nového dílu COD série myslíte vy? Je zasloužený? Budou se jím inspirovat další vývojáři a povede k dalšímu zjednodušování videoher?

Call of Duty: Modern Warfare 3 vydělalo za pět dnů 775 milionů dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: modernwarfare3forum

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama