gigabyte-do-svych-x79-desek-poprve-nasadi-svuj-3d-bios-video
Novinka Gigabyte do svých X79 desek poprvé nasadí svůj 3D BIOS [video]

Gigabyte do svých X79 desek poprvé nasadí svůj 3D BIOS [video]

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

6. 11. 2011 09:00 7

Podívejte se na obrázky a video ukazující povedenou novinku s názvem 3D BIOS. Myšlenka UEFI dostala vychytávku v podobě aktivního obrázku, který práci s ním ještě usnadňuje.

Reklama

Gigabyte si připravil UEFI BIOS, který nabízí intuitivnější způsob ovládání a správu nastavení základní desky. Výrobce se drží současného trendu a vše je rudíž barevné, zaoblené a jednoduché na ovládání i pro laika. Je však trochu ironie, že jej poprvé nasadí právě v deskách, které jsou určené pro nadšence a overclockery, kteří většinou preferují starý dobrý BIOS, jak ho dlouhá léta známe. I na ty ale nakonec bylo myšleno a lze přepínat mezi normálním a pokročilým režimem.

Gigabyte do svých X79 desek poprvé nasadí svůj 3D BIOS [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Velkou inovací oproti ostatním UEFI řešením je pohled na desku formou obrázku, na kterém vidíte jednotlivé komponenty, sloty apod. Pokud tedy najedete např. na paměťové sloty, oblast se rozsvítí a vyskočí bublina s vysvětlením a popisem dané komponenty. Po následném kliknutí vyskočí další menu, kde můžete snadno provést požadované změny v nastavení. Navíc si lze vedle obrázku nechat nechat zobrazit aktuální frekvence některých komponent. 

"3D BIOS" má Gigabyte chráněný patentem a tak se na něj můžeme těšit v dalších deskách výrobce s UEFI. Na první pohled vše vypadá uživatelsky přívětivě a my se vám co nejdříve pokusíme poskytnout vlastní poznatky z jeho využívání, ať už formou novinky, nebo zmínky v článku.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama